duminică 19 ianuarie 2025

.

Ce să alegi pentru...

Înghețata este desertul preferat al multora în zilele toride de vară. Varietatea imensă...

Bazele igienei orale: pașii...

O igienă orală corespunzătoare reprezintă fundamentul unui zâmbet sănătos și al unei respirații...

Căteva ponturi pentru alegerea...

Primul meu ceas a fost un «Racheta» sovietic, primit ca premiu la un...

Ruptura musculară și Terapia...

În lumea sportului și a activităților fizice intense, leziunile musculare, în special ruptura...
AcasăCulinarCiorba din aripioare...

Ciorba din aripioare de pui de tara a la grec

Ingrediente: 6 – 8 aripioare de pui de tara taiate in doua, 1 morcov, 1 bucata telina, 1 pastarnac mic, 1 ceapa, 1 ardei gras, 1 pumn de orez, 2 galbenusuri, 150 g smantana, 4-5 linguri otet, Patrunjel, Marar, Sare, Piper. Puneti aripioarele la fiert si aveti grija sa luati spuma. Legumele dati-le pe razatoare. Ceapa tocati-o marunt.

Caliti-le in putin ulei de masline. Cand a fiert carnea puneti legumele. Apoi orezul lasat sa se moaie in prealabil. Amestecati galbenusurile cu smantana, adaugati ciorba in ele si apoi rasturnati continutul in oala amestecand mereu. Puneti otetul, iar…continuare

De citit!

Bors din spinari de pui

Ingrediente: 8 – 10 spinari de pui, 1 l bors, 1 morcov, 1 ceapa mare, 1/3 telina, ½ ardei gras, 4 linguri zarzavat ciorba cu suc de rosii, 1 pastarnac mic, O mana taietei, Patrunjel verde, Leustean, Sare, Piper....

Piept de pui cu sos picant de ardei si tagliatele

Ingrediente: 1 piept de pui, 3 cepe mici, 2 catei usturoi, 150 g pasta ardei rosii, 1 varf lingurita boia iute, 1 lingurita rasa boia dulce, Busuioc, Oregano, 200 g tagliatele, Sare, Piper. Taiati pieptul de pui fasii. Condimentati-l...

Placinta cu portocale

Ingrediente: 8-10 portocale (optional si 2 mere), 10 linguri zahar, 50 g Rama ½ lingurita scortisoara, 1 pachet aluat foietaj. Curatati portocalele de coaja si de pielite. Adaugati zaharul, scortisoara si foarte putina apa, cam o cescuta. Puneti la...