duminică, septembrie 24, 2023

Ardeiul gras: fruct pentru botaniști, legumă pentru nespecialiști

Capsicum este numele genului de plante cu...

Dacă se taie curentul, cum vom supraviețui?

Situația nu este tocmai roz și perspectivele...

Circuite medicale separate la Unitatea de Primiri Urgențe

ActualitateSanatateCircuite medicale separate la Unitatea de Primiri Urgențe
- Advertisement -

În Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) au fost amenajate două circuite funcționale individuale, pentru accesul separat al pacienților. Este o măsură de siguranță prin care la UPU avem un circuit distinct pentru preluarea cazurilor de infecție cu virusul Covid19.
Astfel:
Circuitul “suspect Covid”: pentru pacienții care se prezintă cu simptomatologie sugestivă pentru infecție cu coronavirus.
Circuitul “nonCovid”: pentru pacienții care se adresează cu orice alta patologie.

Pentru fiecare circuit medical spațiile sunt dotate cu tărgi, monitoare, surse de oxigen, aparat EKG, trusă prim-ajutor.
De asemenea, circuitul “suspect Covid” dispune de propriul aparat de radiologie pentru realizarea radiografiilor pulmonare ale pacienților cu suspiciune de infecție.

Cele două zone vor fi deservite de personal distinct din cadrul UPU. Menționez că circuitele au fost propuse și de medicul șef UPU, în cadrul Celulei de Criză SJU Bacău, avizate de medicul epidemiolog și aprobate de conducerea unității.

Aceste circuite vor reduce riscul de transmitere a infecției cu coronavirus de la pacient la pacient și de la pacient către personalul medical. SJU Bacău face eforturi considerabile pentru a menține sub control răspândirea Covid19, iar pentru acest obiectiv au fost înființate circuite distincte și la UPU Pediatrie.

Alte titluri