City Break și Cuisine Internationale la Poiana Teiului (II) – Risotto cu fructe de mare

_200 copy

Cum vă povesteam în prima parte a acestei postări-fluviu, pregătirea bucatelor pentru prânzul din Poiană a fost atent planificată, astfel încât cei doi chefs de cuisine să interfere cât mai puțin, întru evitarea inerentelor scântei. În timpul în care am așteptat să crească prazul, unul din ingredientele de bază ale acestei supe-creme, stăpâna casei s-a ocupat de un risotto cu fructe de mare (midii și creveți). Special pentru acest risotto, am trecut pe la raionul de pescărie de la Cora, de unde ne-am întors cu o plasă de midii proaspete (cam 800 – 900 g) și o duzină de creveți prefierți, nedecorticați.

Dacă vreți și voi să încercați un asemenea risotto, mai aveți nevoie de o cană de orez cu bob rotund (în unele magazine o să gasiți orez special pentru risotto), o mână de pătrunjel verde tocat mai grosier, vreo 3 – 4 căței de usturoi, un pahar de vin alb sec, niște unt, niște parmezan și, bineînțeles, sare și piper. A fost mai dificil cu stabilirea tehnologiei de preparare pentru risotto, tehnologie pe care ne-am însușit-o din surse diferite. Eu am învățat-o citind teorie la Google Academy 😉 , pe când cumnata mea a preluat-o, văzând și făcând, chiar în țara de origine a preparatului (bine, și acolo sunt școli și stiluri diferite, așa că numai în gura bucătarilor italieni – fie ei amatori ori profesioniști – să nu ajungi 😀 ).

Continuare…