În cel mai recent city break la Poiana Teiului, multe ne-am propus (din punct de vedere culinar) și puține am făcut (după unele opinii), vremea capricioasă nepermițându-ne să ne desfășurăm în toată splendoarea grătarelor pregătite în aer liber.
De la dovleceii umpluți după rețeta Claudiei au mai rămas cam 400 – 450 g de pulpă de vită tocată, din care am făcut 4 (patru) burgeri. Bănuiesc că toată lumea știe ce sunt ăia burgeri, dar, pentru a atinge limita celor 500 de cuvinte care reprezintă valoarea optimă a unui articol publicat pe blog, consemnez faptul că burgerul este un fel de chiftea mai mare. Burgerul tradițional se prepară din carne tocată de vită, mai mult sau mai puțin asezonată cu varii mirodenii. Se prăjește rapid pe plita bine încinsă și, tot tradițional, se servește între două jumătăți de chiflă împreună cu diverse sosuri și o sumedenie de alte ingrediente care nu pot fi enumerate în totalitate fără a plictisi iremediabil cititorul după trecerea în revistă a primelor douăzeci.
Continuarea, aici.