miercuri 15 ianuarie 2025

.

Trucuri pentru îngrijirea pielii

Știți elementele de bază: beți multă apă, dormiți suficient și spălați-vă fața. Dar...

Două laturi ale eleganței...

În lumea parfumeriei de lux, două nume ies în evidență datorită creațiilor lor...

Explorând beneficiile hranei umede...

Hrana umedă pentru câini și husky-ul siberian sunt subiecte de interes pentru toți...

Eficiența energetică a plitelor...

În ultimele decenii, plitele cu inducție au devenit o opțiune populară în bucătăriile...
AcasăCulinarCity Break și...

City Break și Cuisine Internationale la Poiana Teiului (IV) – Burgeri

În cel mai recent city break la Poiana Teiului, multe ne-am propus (din punct de vedere culinar) și puține am făcut (după unele opinii), vremea capricioasă nepermițându-ne să ne desfășurăm în toată splendoarea grătarelor pregătite în aer liber.

_205
De la dovleceii umpluți după rețeta Claudiei au mai rămas cam 400 – 450 g de pulpă de vită tocată, din care am făcut 4 (patru) burgeri. Bănuiesc că toată lumea știe ce sunt ăia burgeri, dar, pentru a atinge limita celor 500 de cuvinte care reprezintă valoarea optimă a unui articol publicat pe blog, consemnez faptul că burgerul este un fel de chiftea mai mare. Burgerul tradițional se prepară din carne tocată de vită, mai mult sau mai puțin asezonată cu varii mirodenii. Se prăjește rapid pe plita bine încinsă și, tot tradițional, se servește între două jumătăți de chiflă împreună cu diverse sosuri și o sumedenie de alte ingrediente care nu pot fi enumerate în totalitate fără a plictisi iremediabil cititorul după trecerea în revistă a primelor douăzeci.

_208
Continuarea, aici.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....