marți 12 noiembrie 2024

.

Modul corect pentru a-ți...

Spălatul pe cap nu e chiar așa de simplu cum ne-am imagina. În...

Ce trebuie să știe...

Montarea unui cârlig de remorcare pe un autovehicul poate părea un proces simplu,...

Lacul Balatau (lacul Bolatau)...

Lacul Bălătău (este cunoscut de catre localnici și sub numele de Lacul Bolătău)...

Scurtă istorie a pantalonilor...

Înainte de Revoluția Franceză, clasa muncitoare purta pantaloni lungi, iar aristocrația purta un...
AcasăCulinarCiuperci cu roșii...

Ciuperci cu roșii cherry și sos de iaurt usturoiat

100 copyAm sotat ciupercile champignon în fel și chip. Fie cu ceapă verde, fie cu prazCu sos de soia și vin albcu roșii și busuioccu țelină ori cu amestec de morcov, ardei gras și praz, ba chiar și cu smântână. De fiecare dată au ieșit excelent, însă gustul și aroma au fost de fiecare dată altfel. Dacă m-ați întreba, n-aș fi în stare să să vă recomand o modalitate anume de preparare ca fiind cea mai bună, ori cea mai gustoasă. Mai întâi că toți suntem unicate și avem gusturi diferite. Mai apoi pentru că este foarte important cu ce le asociem, fie că este vorba de un alt produs (de regulă carne sau pește), fie că este vorba de paharul de vin pe care îl punem alături.

Ceea ce am pregătit astăzi implică și niște roșii cherry (sunt singurele roșii care chiar au gust de roșii și în extrasezon) precum și un sos de iaurt cu usturoi. Astfel pregătite,ciupercile au avut ocazia să se întâlnească în farfurie cu o pană de crap pregătită simplu, la tigaie, cu niște mămăligă fierbinte și cu un supliment de sos usturoiat de iaurt grecesc. Plus Rieslingul Italian de rigoare. Rece și sec.

Articol integral, aici.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....