Mie îmi place să mănânc ciuperci. La propriu, nu vă bucuraţi. Din păcate trebuie să mă limitez la cele care se găsesc în comerţul organizat (nu cred că este necesar să vă explic de ce). Singurele cu preţuri non-astronomice sunt ciupercile champignon şi cele pleurotus. În plus, au avantajul de a le găsi în stare proaspătă în tot timpul anului. De celelalte – hribi, ghebe, gălbiori – nu te poţi apropia din motive de preţ. Chit că unele sunt recoltate chiar în România. De unde sunt exportate spre Germania şi apoi reimportate. Şi asta costă, nu? Aici am o reţetă aşa, mai de vară. Cu roşii proaspete şi verdeţuri asemenea, cu ceapă verde şi usturoi nou. Nu zic că n-o s-o puteţi face şi la iarnă. Încercaţi-o totuşi acum, cât găsiţi roşii cu gust de roşii, nu de cauciuc sintetic poliizoprenic, polimerizat stereospecific
.
Ciuperci cu roşii şi busuioc
