marți 8 octombrie 2024

.

Modul corect pentru a-ți...

Spălatul pe cap nu e chiar așa de simplu cum ne-am imagina. În...

Ce trebuie să faceți...

Parfumurile au patru niveluri diferite de concentrare, de la cel mai scăzut la...

10 lucruri de știut...

Alegerea unei chiuvete de baie poate fi un pic copleșitoare, dar numai atunci...

Erupția dentară: O etapă...

Erupția dentară este un proces inevitabil în dezvoltarea fiecărui bebeluș, marcând o etapă...
AcasăCulinarCiuperci la tigaia-grill...

Ciuperci la tigaia-grill umplute cu brânză Camembert

Relația mea cu Camembertul datează de-o veșnicie. Mai precis, de pe la sfârșitul anilor ’80 ai secolului tocmai trecut. Mai prindeam, inginer stagiar fiind, câte-o deplasare “în interesul serviciului” în capitala iubitei noastre patrii. De regulă cu o zi – două înainte de Crăciun sau de Paște. Când toți ceilalți nu puteau să se deplaseze, din motive lesne de înțeles. Undeva pe Calea Victoriei ființa un magazin cu delicatesuri alimentare. Unde găseam și Camembert. Bine, era ceva de genul Camembertului nemțesc pe care îl găsești actualmente în Lidl, Kaufland sau Aldi (noi n-avem Aldi; ăsta este un fel de Profi/Penny pentru săracii occidentali/occidentalii săraci, disponibil în Germania, Franța ș.a.m.d.). Sau în genul celui de la Delaco. Incolor, inodor și (aproape) insipid. Dar ieftin. La vremea respectivă însă, era exact ce spuneam mai sus: un delicatess. Îmi amintesc că prima dată l-am mâncat îndepărtându-i în prealabil coaja albă de mucegai nobil!

_300

Articolul integral, AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....