luni 20 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarCiuperci Shiitake cu...

Ciuperci Shiitake cu brânză Gorgonzola

După ciupercile Champignon, ciupercile Shiitake sunt cele mai comercializate ciuperci de pe mapamond. Originare din Asia, sunt acum cultivate pe scară largă atât în Europa cât și în America de Nord. Cele pe care le-am achiziționat din supermarket provin de la vecinii noștri de la sud de Dunăre. Ciupercile Shiitake conțin 90% apă, restul fiind zaharuri (7%), proteine (2%) și grăsimi (1%). În stare crudă reprezintă o sursă importantă de vitamine din complexul B (tiamină, riboflavină, niacină, acid pantotenic, B6 și B9) și de minerale (sursa).

102

Deși sunt folosite cu precădere în preparatele bucătăriei est-asiatice, cum ar fi tradiționala supă japoneză miso, se pot utiliza și în pregătirea altor preparate. Am constatat că merg foarte bine în combinație cu brânza Gorgonzola. S-ar putea să funcționeze și cu alte brânzeturi cu mucegai albastru. N-am încercat încă, dar o să vă informez când o să fie cazul.

100

Articolul in integrum, aici.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....