25 C
Bacău
miercuri, mai 31, 2023

Cum să devii un șoarece de bibliotecă

Da, știu, cititul pare să nu mai...

Ce husă de telefon să ne alegem?

Husa nu este neapărat pentru a proteja...

Ciuperci Shimeji sotate

CulinarCiuperci Shimeji sotate
- Advertisement -

110 copy

Ciupercile Shimeji, originare din estul Asiei, în mod natural cresc pe fag, de unde și denumirea de ciuperci de fag (beech mushrooms). Cele de cultură, pe care le găsiți în hypermarketuri, sunt fie brune (buna-shimeji), fie albe (bunapi-shimeji).

Am luat o caserolă de bunapi-shimeji, pe care mai întâi le-am gătit și abia apoi m-am documentat să văd cum le prepară alții (legile lui Murphy sunt aplicabile și în bucătărie). Cam toată lumea zice că aceste ciuperci nu sunt bune crude, ci trebuie gătite. În stare crudă sunt amărui, însă gustul amar dispare prin gătire, ușurându-se totodată și digerarea lor.

Articol integral, aici.

Alte titluri