Ciuperci sotate cu pastă de ardei

105 copy

Soté de ciuperci champignon am mai preparat în diverse variante: cu sos de soia, cu vin alb, cu roșii și busuioc, cu praz, cu leurdă … Aveți aici descrise detaliat toate variantele. Cum pregătisem pentru iarnă o porție de pastă din amestec de ardei (ardei grași roșii, aredi capia și gogoșari), am zis să vedem cum se prezintă și cum se comportă în mâncăruri. Așa s-au născut aceste ciuperci sotate, care pot reprezinta un fel de mâncare de sine stătător (vegetarian ori de post) sau pot constitui o garnitură pentru un fel principal cu carne.

Astăzi le-am combinat cu o ceafă de porc (rumenită puțin în tigaia-grill și apoi înăbușită în vin roșu), niște brânză Halloumi la grill și câteva felii de mămăligă recuperată (grillate și ele). Totul stropit din belșug cu un roșu sec de la Cramele Murfatlar.

Continuare…