Ciuperci umplute cu brânză de burduf

100 copy

Spre deosebire de alții, nu mă dau în vânt după brânza de burduf. O accept în tochituri, unde este sine qua non (sau un must have, pentru cei care au chiulit de la orele de latină), o tolerez în macaroanele cu brânză, și cam atât. De obicei o cumpăr “pe gustate” de la târgurile de preparate tradiționale, organizate periodic la Central Plaza. Acolo vine un nene din Bistrița (accentul corespunde zonei, l-am verificat ), cu marfă de calitate. Iau câte un burduf întreg cu brânză proaspătă, îl porționez și-l pun la congelator, să fie acolo, de-o nevoie. Nevoia s-a ivit în momentul în care am găsit niște ciuperci champignon mărimea XXL, iar prețul lor încă n-ajunsese să-l depășească pe cel al pulpei de porc fără os. Am luat opt bucăți, cu gândul să fac ciuperci umplute cu brânză de burduf. Ceea ce vă doresc și vouă!

Continuare…