luni 9 decembrie 2024

.

Te dor călcâiele dimineața?...

Cei care cred că fasceita plantară este doar un cuvânt greu de pronunțat,...

Câteva lucruri despre dispozitivele...

Dacă ai trecut de faza filmelor cu spioni, știi, fără îndoială, că nu...

De ce e important...

Nu mai trebuie să explic de ce am trecut pe centrală termică. Vara...

Ce alegem să îmbrăcăm?

E timpul să alegeți. Și este chiar recomandat să o faceți. E frig,...
AcasăCulinarCiuperci umplute cu...

Ciuperci umplute cu brânză, la tigaia-grill

107Dacă se poate prepara ceva pe grătar, se poate pregăti la fel de bine și în tigaia-grill. Asta este concluzia la care am ajuns în urma unor cercetări experimentale complexe și laborioase :) . Cel mai bine s-au comportat peștii întregi gătiți astfel (dorada și bibanul de mare), antricoatele de vițel, ba chiar și homarul. Doar cu fileurile de șalău merlucius decongelate am dat chix, în sensul că n-au ieșit prea aspectuoase, rupându-se lejer la tentativa de întoarcere de pe o parte pe cealaltă, probabil și pentru faptul că erau mai mult apă (gheață) decât pește.

Până acum făcusem ciuperci umplute doar la cuptor și la grătar. Cum în casă n-am grătar iar cuptorul era în întregime ocupat de o tavă în care se rumeneau niște filéuri de șalău în crustă de migdale, am decis că este momentul testării tigăii-grill și pe ciuperci. Sunt posesorul a două tigăi-grill, dintre care una “de firmă”, masivă, cu un inel din oțel inoxidabil pe partea în contact cu flacăra. Se încinge mai greu, dar înmagazinează foarte bine căldura.

Continuare…

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....