joi 5 septembrie 2024

.

Principalele probleme pe care...

Nu toată lumea are bani pentru o mașină nouă, mai ales dacă sunt...

10 ponturi esențiale pentru...

Întreținerea regulată a autoturismului este cheia pentru a-i asigura o viață lungă și...

Căteva ponturi pentru alegerea...

Primul meu ceas a fost un «Racheta» sovietic, primit ca premiu la un...

Rolul fibrinogenului și impactul...

Sănătatea noastră este un tablou complex, iar fiecare piesă a acestui puzzle contribuie...
AcasăCulinarCiuperci umplute cu...

Ciuperci umplute cu ouă de prepeliță

Povești despre ciuperci umplute mai găsiți aici pe blog. Făcute în cuptor, la tigaie, ori pe grătar sau pe tigaia-grill. De cele mai multe ori umplutura a fost pe bază de brânzeturi, cu sau fără adaosuri de ierburi. În cele mai multe cazuri am folosit ciuperci champignon (albe sau brune), dar și ciuperci Shiitake, sau mai americanizatele Portobello. De regulă ciuperci purtând un număr mare la pălărie, cât să încapă umplutură din belșug.

_115

După ochiurile de prepeliță coapte în avocado, iată că a venit și rândul ochiurilor din ouă de prepeliță în ciuperci. Am ales ouăle de prepeliță din motive lesne de înțeles; trebuiau să încapă în pălăriile ciupercilor. Poate în SUA, unde toate sunt din gama XXL, aș fi încercat niște pălării de Portobello în care să fi pus ouă de găină. Probabil ar fi încăput, având în vedere diametrul respectivelor pălării de ciuperci.

_202

Articolul integral, AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....