Comanestenii, invitati la miscare in aer liber

2493 b

Primaria orasului Comanesti si Centrul de Informare Europeana “Europe Direct Comanesti”, au organizat in perioada 16 – 22 septembrie a.c., o serie de evenimente dedicate “Saptamanii Mobilitatii Europene”. Pe intreg parcursul saptamanii recent incheiate, s-a desfasurat campania “Un aer mai curat – dumneavoastra decideti!”, care a avut ca scop constientizarea si sensibilizarea cetatenilor cu privire la impactul transporturilor asupra calitatii aerului, la imbunatatirea sanatatii locuitorilor din Comanesti prin mobilitatea de zi cu zi, prin mijloace de transport mai putin poluante.

In centrul orasului, s-a desfasurat sambata, 21 septembrie, prima editie a “Turului Comanesti”, actiune la care au participat elevii scolilor din oras si nu numai. Participantii au strabatut zona urbana a orasului si traseul turistic montan Galion – Podei, cu bicicleta sau per pedes, bucurandu-se din plin de aerul curat al toamnei.

“Obiectivul general al acestei campanii este acela de a sensibiliza publicul cu privire la necesitatea de a actiona impotriva poluarii cauzate de cresterea traficului in mediul urban, prin utilizarea transportului public al cetatenilor, cu bicicleta, mersul pe jos etc., si la incurajarea oraselor europene pentru a promova aceste moduri de transport si investitiile in noile infrastructuri necesare. De fapt, nu este doar o chestiune de combatere a poluarii atmosferice sau de zgomot, ci si de imbunatatire a calitatii vietii urbane”, a declarat ing. Narcis Jitaru, coordonatorul Centrului “Europe Direct Comanesti”.

Romulus Dan Busnea