miercuri 28 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulComitetul de Dialog...

Comitetul de Dialog Civic a analizat stadiul programului de reabilitare termică a blocurilor din municipiul Bacău

Marţi, 26 martie 2013, la sala mică a Palatului Administrativ a avut loc, sub conducerea subprefectului Constantin-Dorian Pocovnicu, şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Probleme Persoanelor Vârstnice. Au participat reprezentanţii asociaţiilor vârstnicilor, reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului-judeţul Bacău, şefi ai serviciilor deconcentrate, subiectul principal al întâlnirii fiind prezentarea stadiului programului de reabilitare termică a blocurilor din municipiul Bacău.

Potrivit informaţiilor prezentate de doamna Cristina Buzdugan, director executiv al Direcţiei tehnice din cadrul Primăriei Bacău, de-a lungul timpului, în acest domeniu, cadrul legislativ a cunoscut mai multe modificări succesive, modificări ce au produs confuzie în rândul locatarilor şi care au condus, în unele cazuri, la refuzul exprimat al unei părţi a acestora de a mai continua procesul de autorizare în vederea reabilitării.

Pentru asigurarea finanţării necesare continuării anvelopării blocurilor la care deja este realizată documentaţia tehnică, Primăria Bacău a identificat oportunitatea de a acoperi aceste categorii de lucrări cu fonduri europene, finanţare obţinută în baza condiţiilor stipulate în Ghidul Solicitantului.

Şarpantele construite, cu sau fără autorizaţie, închiderea balcoanelor, redirecţionarea banilor pe care proprietarii ar trebui să-i primească pentru lucrările de reabilitare realizate pe cont propriu către alte lucrări de întreţinere şi reparaţie a blocurilor, aportul financiar obligatoriu al proprietarilor la costul final al anvelopării, au fost subiecte abordate de reprezentanţii vârstnicilor şi ai asociaţiilor de proprietari în şedinţă.

Potrivit estimărilor reprezentantului Primăriei Bacău, în următoarea perioadă sunt eligibile din punct de vedere al documentaţiei tehnice, 54 de blocuri.

Nevoia de informare constantă a reprezentanţilor asociaţiilor de proprietari cu privire la dinamica schimbărilor legislative a fost şi în atenţia subprefectului Constantin-Dorian Pocovnicu care a încurajat prezenţa reprezentanţilor Pimăriei în adunările generale ale Asociaţiilor de proprietari: “Este posibil să existe o lipsă de comunicare între părţile implicate. Problematica este complexă, greu de înţeles pentru cei neavizaţi. Cu atât mai mult este necesară o prezentare şi o informare realizată pe înţelesul tuturor astfel încât aceste blocaje să fie rezolvate. Este binevenită, în acest sens, reluarea întâlnirilor cu asociaţiile de proprietari, soluţia fiind calea dialogului”.

Cancelaria Prefectului

De citit!

Furt calificat: Bărbat de 30 de ani, identificat și reținut de polițiștii din Bacău pentru sustragerea unei geante cu documente și bani

La data de 18 februarie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au desfășurat o acțiune rapidă și eficientă, reușind să identifice și să rețină un bărbat în vârstă de 30 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat....

Infracțiuni la regimul circulației rutiere constatate de polițiști

La data de 16 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 37 de ani, din județul Neamț, în timp ce conducea un autoturism cu numere de înmatriculare provizorii pe DN2-E85, în localitatea Filipești. Din verificările efectuate în...

Reținut de polițiști pentru conducere ilegală: Bărbat din Dărmănești, prins la volan cu permisul suspendat

La data de 16 februarie a.c., polițiștii din Moinești au efectuat o operațiune de rutină pe strada Tudor Vladimirescu din municipiu, care a condus la reținerea unui bărbat în vârstă de 39 de ani, originar din orașul Dărmănești. Conform...