sâmbătă 25 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulComitetul Județean pentru...

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în ședință extraordinară

Prefectul de Bacau a convocat astăzi, 01.11.2019, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în ședință extraordinară, în vederea dezbaterii și aprobării unor măsuri și acțiuni specifice gestionării situațiilor de urgență, precum și adoptării unui nou regulament C.J.S.U.

Având în vedere, importanța aducțiunii cu apă în județul Bacău și pentru a preveni și minimiza riscurile referitoare la alimentarea cu apă s-a adoptat Planul_de_măsuri pentru prevenirea și minimizarea riscurilor producerii avariilor la conductele de aducțiune Valea Uzului – Barați si Cărăboaia – Onești.

Planul conține măsuri, termene, capabilități, responsabilități și surse de finanțare și vizează efectuarea mentenanței periodice, efectuarea urmăririi curente/speciale a conductelor de aducțiune, gestionarea eficientă a avariilor, precum și reabilitarea aducțiunii de apă tratată de la stația de tratare Cărăboaia -Onești și aducțiunii de apă brută Valea Uzului – Stația de tratare Barați.

O altă prioritate o reprezintă #menținerea_alimentării cu apă potabilă a municipiuluiBacău, în condiții normale, pe perioada executării lucrărilor de mentenanță la barajul Poiana Uzului, obiectiv aflat în administrarea A.B.A. Siret.

Astfel, în cadrul ședinței C.J.S.U. a fost prezentat protocolul încheiat între S.C. CRAB S.A., ABA ”Siret” Bacău, S.C. DELGAZ GRID, ISU Bacău și DSP Bacău, prin care părțile semnatare s-au angajat să adopte măsuri pentru preîntâmpinarea apariției unei situații de urgență ca urmare a riscului de “eșec al serviciilor de utilități publice”.

Regulamentul_Comitetului_Județean_pentru_Situații_de_Urgență_Bacău – este o necesitate. Se impune corelarea măsurilor și acțiunilor specifice gestionării situațiilor de urgență adoptate prin hotărârile C.J.S.U. cu Planul de analiză și acoperire a riscurilor de pe teritoriul județului Bacău.

Lucrarile la baraj sunt esențiale, în condițiile în care la acest obiectiv strategic nu s-a intervenit cu reparații niciodată de la punerea sa în funcțiune.

De citit!

Tânăr reținut pentru tâlhărie în orașul Comănești

La data de 29 martie a.c., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Moinești, polițiștii din cadrul Poliției orașului Comănești au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. Un tânăr...

Bărbat din Onești amendat de două ori în aceeași zi pentru depășirea limitelor de viteză

În data de 30 martie a.c., în jurul orei 08:30, un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier Onești a depistat un conducător auto în vârstă de 44 de ani, pe Calea Brașovului din localitate, în timp ce conducea...

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...