joi, noiembrie 30, 2023

Ce trebuie să știți despre plantele de apartament

Am crescut într-un apartament plin cu plante....

Bărbații și parfumurile. Când și cum?

Istoric vorbind, aristocrația occidentală a folosit parfumurile...

Ce dăm de mâncare pisicilor?

Indiferent dacă pisica ta este o mâncătoare...

Compania Roserv Oil preia platforma industrială a rafinăriei RAFO Oneşti

ActualitateAfaceriCompania Roserv Oil preia platforma industrială a rafinăriei RAFO Oneşti
- Advertisement -

Compania Roserv Oil, parte a Grupului GRAMPET, a achiziţionat platforma industrială a rafinăriei RAFO Oneşti, în cadrul unei proceduri publice de valorificare, coordonată de CITR, liderul pieţei de insolvenţă din România, anunţă un comunicat de presă emis, astăzi, de CITR.

Tranzacţia de vânzare a activului a fost finalizată conform strategiei de valorificare aprobate de creditorii RAFO Oneşti, în cadrul procedurii de insolvenţă, cu obiectivul de a dezvolta cel mai mare centru logistic din Moldova.

Roserv Oil este o societate nou-înfiinţată care se va concentra pe dezvoltarea la nivel naţional de terminale logistice atât pe partea de containere, dar şi depozite pentru produse petroliere.

În acest context, compania a decis cumpărarea activelor platformei RAFO Oneşti, aflată în faliment, cu obiectivul de a dezvolta cel mai mare centru logistic pentru containere şi produse petroliere care va deservi regiunea Moldovei. Această specializare vine să completeze obiectivul principal de activitate al Grupului GRAMPET, transportul feroviar de marfă. Odată cu preluarea de către Roserv Oil, activele RAFO Oneşti devin active productive, parte din activitatea comercială a Grupului GRAMPET.

Odată cu preluarea de către Roserv Oil, platforma ar putea genera, pe termen lung, cel puţin 600 de locuri de muncă iar prima fază a proiectului care implică activele tranzacţionate va genera peste 200 de locuri de muncă. În perioada imediat următoare Roserv Oil va demara un proces de evaluare a instalaţiilor existente.

Compania şi-a propus să atragă parteneri din rândul societăţilor specializate în producţia de materii prime şi să pună în funcţiune mai multe instalaţii disponibile pe platformă, în acest sens.

În toată perioada de insolvenţă, plaforma RAFO Oneşti a fost păstrată în stare de conservare de către CITR şi a facut obiectul unei intense promovări, precizează comunicatul de presă.

În ultimii 3 ani CITR a propus spre vânzare platforma RAFO derulându-se peste 10 proceduri de valorificare. Platforma RAFO a fost promovată atât în România, cât şi internaţional şi au existat peste 100 de contacte directe pentru acest activ.

Deşi a existat un interes aparent pentru acest activ, din păcate situaţia rafinăriei care nu funcţionează de peste 10 ani, nu a beneficiat de investiţii în modernizarea tehnologiilor utilizate la nivelul concurenţilor şi la cerinţele pieţei, capacitatea de producţie relativ redusă şi costurile de reluare a activităţii ridicate, au făcut foarte dificilă această procedură de valorificare.

Prin această tranzacţie se deblochează starea îndelungată de inactivitate a platformei şi creează premisele dezvoltării unei activităţi economice pe platforma RAFO Oneşti.

CITR, o companie Impetum Group ce are misiunea de a salva valoarea din businessurile româneşti, a gestionat prin soluţiile sale, în cei 20 de ani de experienţă în restructurare şi insolvenţă, aproape 1000 de proiecte şi administrează în prezent un patrimoniu evaluat la peste 1 miliard de euro.

Alte titluri