Competitie de ciclism si eco-maraton la Moinesti

moin

La finele saptamanii trecute (duminica, 14 iunie a.c.), la Moinesti s-a desfasurat cea de a II-a editie a Competitiei de Ciclism Moinesti-Zemes si prima editie a Eco-Maratonului 2013, o adevarata provocare pentru iubitorii de miscare in aer liber, proiect sustinut de OMV Petrom si organizat de ONG Activ Moinesti, in parteneriat cu Primaria Moinesti, Politia si Jandarmeria Municipiului Moinesti.

Intrecerile s-au desfasurat pe doua trasee marcate de catre organizatori, cu dificultate medie si sporita, alternand zonele de padure, munte, deal, pietris si asfalt. Unul a fost de 11,5 km si s-a adresat concurentilor cu varsta cuprinsa intre 10-12 ani si eco-maratonistilor 18 ani (masculin si feminin), iar celalalt a fost de 21,5 km si s-a adresat grupelor de varsta 13-15 ani si 16-18 ani (masculin si feminin). Nu mai putin de 110 concurenti s-au inscris la cele patru categorii de varsta, dar startul a fost luat de 80 dintre ei, respectiv 67 de ciclisti si 13 maratonistil. Peste 100 de volunatri au fost implicati pentru o mai buna ghidare a concurentilor, asigurand totodata asistenta medicala si tehnica a competitiei.

Finisul a fost in Parcul Padurea de Pini, locatie care a marcat si finalul evenimentului cu o Pasta Party, la care au luat parte concurentii, voluntarii, partenerii din proiect si organizatorii.

Castigatorii de anul acesta au fost :

– Categoria 23 km, grupa de varsta 16-18 ani (masculin) : Locul I : Tudosa Vladimir, Locul II : Ene Vladut Narcis, Locul III : Vranceanu Alexandru;
– grupa de varsta 13-15 ani (feminin) Locul I : Marin Stefania Ioana, Locul II : Necula Roxana Mihaela, Locul III : Alexandrescu Aida Stefania si Curelaru Ioana Venturia;
– grupa de varsta 13-15 ani (masculin) Locul I : Tudose Eusebiu, Locul II : Lazar Catalin, Locul III : Fodor Vlad;
– Categoria 13 Km, grupa de varsta 10-12 ani (feminin) Locul I : Todeanca Maria Claudia;
– grupa de varsta 10-12 ani (masculin) Locul I : Trofin Sorin Alexandru, Locul II : Harjaba Andrei, Locul III : Buburuz Constantin Catalin;
– Eco- Maraton (feminin) Locul I : Fenea Laura, Locul II : Marin Elena, Locul III : Pintilie Simona;
– Eco-Maraton (masculin) Locul I : Paunas Vasilica Razvan, Locul II : Chelaru Andrei Daniel ,Locul III : Pintilie Cristinel.

Pe langa premiile consistente acordate la fiecare categorie, primii 50 de inscrisi la ciclism si primii 5 inscrisi la Eco-maraton au primit din partea organizatorilor cate o pereche de ochelari de soare sport, iar la tombola au mai fost oferite 25 de premii suplimentare. “A fost o sarbatoare a miscarii, la care au contribuit din plin vremea buna si atmosfera calda, prieteneasca. Speram ca aceasta manifestare devenita deja una de traditie, sa adune de la an la an, tot mai multi participanti. Multumesc tuturor celor care au contribuit la reusita acestui eveniment”, a declarat Viorel Ilie, primarul orasului Moinesti.
Romulus Dan Busnea