sâmbătă 13 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăFapt diversComuna Dofteana, gazdă...

Comuna Dofteana, gazdă tradițională a concursurilor de table și backgammon

În ultimii ani, comuna Dofteana* (Bacău) s-a aflat pe tabloul principal al localităților în care Asociația Română de Backgammon (ARB) a organizat competiții de table și backgammon, dotate cu numeroase trofee și consistente premii în bani.

Astfel, în perioada 29 septembrie – 1 octombrie, la Casa de Cultură din comuna Dofteana s-a desfășurat Concursul Național de Table și Backgammon ,,Cupa Dofteana”, în organizarea ARB, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Dofteana.

Au participat jucători din București, Iași, Brașov, Bacău, Suceava, Moinești, Onești, Dorohoi, Târgu-Ocna, Slănic-Moldova, Bragadiru, Solonț (BC) și Dofteana.

Categoriile de joc au fost: Table (5 puncte partida ) la 100 lei înscrierea pentru cei din afara localității Dofteana, și participarea gratuită, cu câte una înscriere pe tabloul principal, până la 25 jucători din comuna Dofteana; Backgammon (9, 11, 13 puncte) la 300 lei înscrierea pentru toți jucătorii care au participat la concurs. Contra cost au fost admise și înscrieri duble la oricare categorie de joc.

Sistemul competiției a fost eliminatoriu, cu trimiterea progresivă în consolare a jucătorilor, distribuirea premiilor fiind următoarea : Table: 85 % din încasări, plus 2. 500 lei sponsorizare; Backgammon: 85 % din încasări, plus 2. 500 lei sponsorizare.

Au fost premiați la fiecare categorie de joc primii 4 clasați în tabloul principal și primii 2 în tabloul consolare, după cum urmează: Locul 1 = 30%; Locul 2 = 20%; Semifinaliștii = câte 10%; Consolare: Locul 1 = 20%; Consolare locul 2 = 10 % din fondul de premii, pe fiecare categorie de joc.
Iată și rezultatele finale:

Table (64 înscrieri): Locul 1, Emilian-Ciprian Sdrobiș (Onești); Locul 2, Marian Țuștiu (Dofteana); Semifinaliști: Eugen Lazăr (Bacău) și Emilian-Ciprian Sdrobiș (Onești); Consolare: Locul 1, Marian Mănăilă (București), Locul 2, Neculai Bânțu (Dofteana).

Backgammon (44 inscrieri): Locul 1, Dorel Leon (Bacău), Locul 2, Marian Mănăilă (București); Semifinaliști: Cristian Antohe (Târgu-Ocna) și Gabriel-Cristian Atodiresei (Dorohoi); Consolare: Locul 1, Mihai Folea (Onești); Locul 2, Neculai Bânțu (Dofteana).

Super Jackpot (4): Locul 1, Gabriel-Cristian Atodiresei (Dorohoi).

Premiul Fair-Play: Viorel Pricop (Dofteana).

,,Premiul de Excelență a fost oferit dnei Dana Camară, viceprimarul comunei Dofteana, cu mulțumiri Primăriei și Consiliului Local Dofteana pentru susținerea competiției, cu felicitări tuturor participanților, cărora le adresăm cu această ocazie, invitația revederii la următoarele ediții ale concursului”, a spus multiplul campion național și internațional la backgammon, Neculai Drăgănuță, președintele ARB, director și organizator de turnee, viceprimarul orașului-stațiune Târgu-Ocna.

* Dofteana este comuna cu cel mai mare număr de locuitori din județul Bacău (9.346 locuitori la recensământul din anul 2011) și deține câteva obiective turistice de mare interes, precum Castelul ,,Ghika” (sec. XIX – XX), Parcul dendrologic din satul Hăghiac (o colecţie ştiinţifică dendrologico-silviculturală formată din peste 660 de specii şi varietăţi de arbori, ce se întinde pe o suprafaţă de 24 ha), Izvoarele de ape minerale de la Ciunget şi Sărărie, Ochiul Huitorii, sau Ochiul meteorolog – barometru natural, Biserica de lemn ,,Cuvioasa Paraschiva” (1772), Monumentul eroilor din Războiul pentru Independență și Primul Război Mondial etc.

Romulus-Dan BUSNEA

De citit!

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub...

Reținut de polițiști după ce a provocat un accident rutier

La data de 26 martie a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii Serviciului Rutier Bacău au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DN 2F, în localitatea Traian a avut loc un eveniment rutier.               Din primele cercetări a reieșit faptul...

Urmărit internațional pentru viol, depistat de polițiștii de investigații criminale

La data de 27 martie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale Bacău au depistat în municpiul Bacău, un bărbat de 41 de ani, din comuna Asău, urmărit la nivel internațional.               Pe numele bărbatului, autoritățile judiciare din Germania au emis un...