vineri 24 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulComuna Poduri, la...

Comuna Poduri, la 600 de ani de existență

Luni, 8 aprilie, în piațeta din fața Primăriei comunei Poduri a avut loc, într-un cadru festiv, sărbătorirea împlinirii a 600 de ani de la prima atestare documentară.

Manifestarea a început la ora 10.00, cu o slujbă de pomenire a înaintașilor și a continuat cu discursuri ale fiilor satului și ale unor oficiali.

Au fost prezenți parlamentari de Bacău, reprezentanți ai autorităților și instituțiilor publice locale și județene, foști directori de școală și cei aflați în funcție, foști primari.

Printre aceștia s-au aflat senatorul Radu-Cosmin Preda, președintele Comisiei pentru cultură și media din Senatul României, senatorul Miron Smarandache, Silviu-Ionel Pravăț, vicepreședinte al Consiliului Județean Bacău, cunoscutul actor Cornel Palade, născut în satul Bucșești, prof. dr. Ion Mareș, director-adjunct la Muzeul Bucovinei din municipiul Suceava, cu părinții în satul Valea Șoșii, prof. univ. dr. Adrian Cotîrleț, managerul Spitalului Municipal de Urgență Moinești etc.

În sala de festivități a primăriei, locuitorii și oaspeții au avut prilejul să cunoască mai bine istoria acestor locuri vizionând un film despre comuna Poduri, după care, primarul localității, Diana Albu, a recompensat cu distincții cetățenii care și-au adus contribuția la înflorirea și dezvoltarea comunității podurenilor. La final, tinerii comunei au susținut un program artistic alcătuit din cântece și dansuri populare specifice zonei.

Romulus-Dan BUSNEA
Foto: Olivian DARIE

De citit!

Tânăr reținut pentru tâlhărie în orașul Comănești

La data de 29 martie a.c., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Moinești, polițiștii din cadrul Poliției orașului Comănești au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. Un tânăr...

Bărbat din Onești amendat de două ori în aceeași zi pentru depășirea limitelor de viteză

În data de 30 martie a.c., în jurul orei 08:30, un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier Onești a depistat un conducător auto în vârstă de 44 de ani, pe Calea Brașovului din localitate, în timp ce conducea...

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...