7.8 C
Bacau

Comuna Poduri, la 600 de ani de existență

De stiut!

Luni, 8 aprilie, în piațeta din fața Primăriei comunei Poduri a avut loc, într-un cadru festiv, sărbătorirea împlinirii a 600 de ani de la prima atestare documentară.

Manifestarea a început la ora 10.00, cu o slujbă de pomenire a înaintașilor și a continuat cu discursuri ale fiilor satului și ale unor oficiali.

Au fost prezenți parlamentari de Bacău, reprezentanți ai autorităților și instituțiilor publice locale și județene, foști directori de școală și cei aflați în funcție, foști primari.

Printre aceștia s-au aflat senatorul Radu-Cosmin Preda, președintele Comisiei pentru cultură și media din Senatul României, senatorul Miron Smarandache, Silviu-Ionel Pravăț, vicepreședinte al Consiliului Județean Bacău, cunoscutul actor Cornel Palade, născut în satul Bucșești, prof. dr. Ion Mareș, director-adjunct la Muzeul Bucovinei din municipiul Suceava, cu părinții în satul Valea Șoșii, prof. univ. dr. Adrian Cotîrleț, managerul Spitalului Municipal de Urgență Moinești etc.

În sala de festivități a primăriei, locuitorii și oaspeții au avut prilejul să cunoască mai bine istoria acestor locuri vizionând un film despre comuna Poduri, după care, primarul localității, Diana Albu, a recompensat cu distincții cetățenii care și-au adus contribuția la înflorirea și dezvoltarea comunității podurenilor. La final, tinerii comunei au susținut un program artistic alcătuit din cântece și dansuri populare specifice zonei.

Romulus-Dan BUSNEA
Foto: Olivian DARIE

- Advertisement -

Ultimele stiri