22.3 C
Bacau

CONCURS NEBUNESC PE PATRU ROȚI: SE CAUTĂ ȘOFERI ZURLII ȘI ECHIPE ȚĂCĂNITE!

De stiut!

a-soapbox-racer-in-the-redbull-soapbox-race-paris-july-2013

La mijloc de toamnă aleasă și bogată, la București va avea loc un eveniment unic de racing nemotorizat, o provocare – dacă vreți să-i spuneți și așa -, adresată șoferilor profesioniști, celor mai puțin experimentați, precum și amatorilor, care se vor urca la bordul unor vehicule concepute de ei înșiși, în stare să funcționeze pe bază de curaj, gravitație și un pic de energizant…

Este vorba de prima ediție a ,,Red Bull Soapbox Race”, care se va desfășura pe 14 septembrie în Capitală (Calea 13 septembrie), o competiție de mașini sută la sută originale și artizanale, adică niște grozăvii cu roți care se vor întrece contratimp într-o cursă la vale, unde va fi și finișul. După cum spun cei care au mai văzut astfel de întceri nebunești prin afara țării, vom avea parte de un bal mascat al curselor auto, de un Hallowen pe roți. Oficialii spun însă, că e vorba de un Grand Prix, la care vor putea participa maximum 70 de echipe (alcătuie din 2-3 membri) jurizate după trei criterii: viteză, creativitate și impresie artistică.

Competiția a avut loc pentru prima dată în anul 2000 în Belgia, fiind extinsă apoi mai în toate colțurile lumii, din Australia, Africa de Sud, până în Jamaica.

Pentru cei interesați, schițele și formularele de înscriere trebuie trimise până la data de 30 iunie, echipele urmând să fie alese nu pe sprânceană, ci pe baza inventivității, creativității si fezabilității tehnice ale proiectului, ținând cont în special, de respectarea regulilor de proiectare.

Iată și premiile care îi vor răsplăti pe cei ce vor ajunge pe podium:

Locul 1: o tabără de racing pentru 4 persoane în Austria, pe circuitul internațional ,,Red Bull Ring”;

Locul 2: o excursie pentru 4 persoane la ,,Red Bull X – Fighters” (Madrid), show-ul de freestyle motocross organizat într-o renumită arenă de coridă;

Locul 3: o zi de distracție pentru echipă și prietenii lor (10 persoane) la un circuit de karting din România.

Așadar, spor imaginației și pregătiți-vă de cursă!

P.S. Detalii și înscrieri pe redbull.ro/soapbox

ROMULUS DAN BUSNEA

Foto – Aspect de la competițiile organizate in străinătate

- Advertisement -

Ultimele stiri