18.9 C
Bacau

Concurs XC Maraton la Hemeiuș

De stiut!

Sămbătă, 14 septembrie, la Clubul Sportiv Ecvestru ,,Decebal” din Hemeiuș s-a dat startul în singurul concurs de ciclism montan din Bacău, XC Maraton Bacău – Cycling for a better you, organizat și sprijinit de Door2Outdoor și Happy Sport.

Acesta este un concurs dedicat atât cicliştilor profesionişti si amatori, cât şi familiilor cu copii, care promovează astfel activitățile fizice în aer liber și un stil de viață activ menit să combată sedentarismul și să îmbunătățească bunăstarea individuală și socială.

El se adresează participanților de toate vârstele în ideea implicării practice a comunităţii pentru promovarea unui comportament sănătos prin efectuarea de activitati fizice în natură, precum şi prin atragerea şi promovarea practicării mountain biking-ului, a dezvoltării spiritului competiţional şi a obţinerii unor abilităţi tehnice pentru străbaterea unui traseu de ciclism.

Competiția a fost structurată pe trei categorii: Tură lungă – 60 km – cu dificultate mare, Tură scurtă – 36 km – cu dificultate medie și Tură family – 15 km – fără dificultate, pentru familiile cu copii.

Au fost premiate locurile 1, 2 si 3 din clasamentul general al turei scurte si lungi, respectiv, Premiul 1 – 500 lei, Premiul 2 – 400 lei, Premiul 3 – 300 lei. Premiile 1, 2 si 3 de la fiecare categorie de vârstă au constat în produse pentru bicicletă oferite de producători consacrați.

Clasament:

Tură lungă: Locul 1, Bogdan Duca (Bacău), 02:44:15
Tură scurtă: Locul 1, Cosmin Colibă, 01:32:47
Tură family: Locul 1, Roland Szigyarto, 00:43:09
E-Bike, M 40 – 49 ani: Locul 1, Ciprian Matieș (Bacău)

La Băieți, categoria 9 – 10 ani s-a impus Roland Szigyarto, la Băieți 11 – 13 ani, Matei-Constantin Budacă (Moinești), iar la Fete 11 – 13 ani, Elena-Miruna Enache (Bacău).

Romulus –Dan BUSNEA

- Advertisement -

Ultimele stiri