Concursul “Mesajul meu antidrog”, la a zecea editie

Lansat în 2003, proiectul naţional Mesajul meu Antidrog a devenit deja un proiect-concurs mult aşteptat de elevii şi profesorii din judeţul Bacău. Competiţia între talente, implicare şi seriozitate scoate în evidenţă numărul mare de tineri care vor să transmită un mesaj pozitiv colegilor consumatori de droguri sau curioşi să experimenteze un astfel de consum.

Agenţia Naţională Antidrog, prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău (CPECA) în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Bacău, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Bacău parteneri tradiţionali al proiectelor CPECA, Asociaţia Prevenirea Adicţiei şi Comportamentului Adictiv şi echipa Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău, care va sprijini realizarea secţiunii sportive (handbal masculin) în acest an, urmăreşte menţinerea la un nivel scăzut a consumului de droguri şi reducerea cazurilor de noi consumatori în rândul elevilor şi studenţilor din sistemul de învăţământ preuniversitar.

Cei înscrişi în derularea acestui proiect vor înţelege mai bine, prin implicare activă, riscurile atât de mari la care se expune un consumator de droguri.

Proiectul este văzut la nivel naţional şi european ca un model de bună practică în prevenirea consumului de droguri în şcoală. Anul acesta s-au păstrat toate elementele constitutive ale ediţiei precedente, astfel că, vom colora din nou în culori vii viaţa, fără droguri. Secţiunile acestei ediţii sunt:
Arte vizuale
Creaţie pagină web
Film de scurt metraj
Fotografie digitală
Spot
Eseu literar
Sport (handbal şi fotbal)

10, pentru un mesaj de nota 10! Titlul acestui articol este dat de elevii care au reprezentat cu mare cinste Bacăul în anul 2012, la etapa naţională:

Locul I – secţiunea film –scurt metraj gimnaziu:
Benedetta IOANCE – Şcoala Gimnazială „Spiru Haret” Bacău
Locul I – secţiunea film-scurt metraj liceu:
Mădălin GHIOC – Colegiul Economic „Ion Ghica” Bacău
Locul II – secţiunea fotografie digitală liceu:
Claudiu Ionuţ MELINTE – Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” Bacău
Locul III – secţiunea fotografie digitală gimnaziu:
Mădălina IFRIM – Şcoala Gimnazială „Spiru Haret” Bacău

Aşteptăm şi anul acesta o prezenţă numeroasă atât a elevilor, cât şi a profesorilor şi a sponsorilor care să suţină aceste tinere talente care s-au implicat în lupta inegală cu drogurile. Prin susţinerea tinerilor vom putea demonstra că ne pasă…

Dorim să mulţumim din nou tuturor partenerilor care ne-au sprijinit în implementarea acestui proiect la ediţiile anterioare, cu precădere partenerilor tradiţionali, care au fost alături de noi la fiecare ediţie organizată (Inspectoratul Şcolar al Judeţului Bacău, Biblioteca Judeţeană ”C. Sturdza” Bacău şi Grafit Invest Bacău).

Centrul de Prevenire, Evaluare şi
Consiliere Antidrog Bacău
Biroul de presă