17.8 C
Bacau

CONCURSUL PENTRU EDUCATIE SANTATE SI PRIM AJUTOR “SANITARII PRICEPUTI”

De stiut!

In zilele de 1 si 2 iunie, Sala de Atletism Bacau gazduieste Concursul “Sanitarii Priceputi”- faza judeteana, pentru clasele V-VIII si IX-XII.

Demarat în anul 1962, la initiativa Comitetului de Cruce Rosie Bacau, Concursul pentru Sănătate şi Prim-Ajutor „Sanitarii Pricepuţi” implineste in acest an 50 ani de existenta. Este singurul concurs de acest gen care se desfăşoară în şcolile şi liceele din România, bucurându-se de un interes deosebit din partea elevilor şi a cadrelor didactice.

Dintre obiectivele sale se numără: însuşirea cunoştinţelor despre acordarea corectă a primului ajutor de bază, dezvoltarea sentimentului solidarităţii umane faţă de cei aflaţi în suferinţă, noţiuni privind adoptarea unui mod de viaţă sănătos, precum şi însuşirea cunoştinţelor despre Mişcarea Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie.

Accidentele, rănile şi bolile pot apărea pe neaşteptate. Ajutorul imediat depinde adesea de membrii familiei, colegi, cadre didactice sau trecători. Având cunoştinţe despre modul de acordare a primului ajutor, oricine poate fi de folos în asemenea situaţii. Acesta a fost scopul principal al Concursului: să ştii să acţionezi corect şi util în situaţii neprevăzute.

Proiectul pentru al VII lea an, este realizat si finantat cu sprijinul Primariei Bacau si Consiliului Local Bacau.

Anul acesta in competitie s-au inscris 15 licee si 24 scoli generale iar castigatorii de pe primul loc de la sectiunea scoli generale vor participa la faza nationala, organizata la Buzau si vor reprezenta Judetul Bacau, la sfarsitul lunii iulie.

Conform Regulamentului Concursului participantii au de sutinut proba teroretica si o proba practica unde vor fi demonstrate deprinderile si manevrele de prim ajutor.

- Advertisement -

Ultimele stiri