sâmbătă 13 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateInfractionalCondamnați la pedepse...

Condamnați la pedepse cu închisoarea pentru evaziune fiscală și spălare de bani, depistați și încarcerați

Două persoane, din judeţul Bacău, condamnate la 5 şi 7 de ani închisoare pentru evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul achiziţiilor de material lemnos au fost depistate de poliţişti.

La data de 5 noiembrie a.c, poliţiştii de investigații criminale din Bacău au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, emise de Tribunalul Bacău, pe numele lui Liviu M., de 39 de ani şi Alinei M., de 41 ani, ambii din județul Bacău.

Cei doi erau condamnați la pedepse de 7, respectiv 5 ani de închisoare pentru săvârşirea infracțiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Cele două persoane au fost încarcerate la Penitenciarul Bacău.

Ancheta în cauză a fost efectuată de poliţiştii B.C.C.O. Bacău şi procurorii D.I.I.C.O.T.-S.T. Bacău, cu privire la patru persoane din județ.

Liderii grupării au organizat un circuit de fraudare a bugetului de stat prin achiziționarea fictivă de material lemnos din zona Ghimeș-Agăș-Asău. Societățile erau controlate de liderii grupării și înregistrate pe numele unor membri ai grupării sau chiar pe numele unor persoane aflate în evidențe cu boli psihice.

Prin activitatea infracțională s-a produs bugetului de stat un prejudiciu de 1.400.000 lei, acesta fiind recuperat în mare parte prin instituirea măsurilor asigurătorii asupra bunurilor mobile şi imobile ale inculpaților.

Pe lângă cei doi, în aceeşi cauză au mai fost condamnate încă două persoane la închisoare cu suspendare.

Înalta Curte de Casație și Justiție București a pronunțat, la data de 2 noiembrie a.c., o decizie definitivă şi irevocabilă de condamnare a acestora sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de constituire şi aderare la grup infracțional organizat, evaziune fiscală, spălare de bani şi înşelăciune.

De citit!

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub...

Reținut de polițiști după ce a provocat un accident rutier

La data de 26 martie a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii Serviciului Rutier Bacău au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DN 2F, în localitatea Traian a avut loc un eveniment rutier.               Din primele cercetări a reieșit faptul...

Urmărit internațional pentru viol, depistat de polițiștii de investigații criminale

La data de 27 martie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale Bacău au depistat în municpiul Bacău, un bărbat de 41 de ani, din comuna Asău, urmărit la nivel internațional.               Pe numele bărbatului, autoritățile judiciare din Germania au emis un...