joi, noiembrie 30, 2023

Avantajele si dezavantajele calatoriei cu autocarul international

Unul dintre cele mai avantajoase sisteme de...

Ne va lovi criza energetică?

În mod normal, războiul din Ucraina și...

Condamnați la pedepse cu închisoarea pentru evaziune fiscală și spălare de bani, depistați și încarcerați

Fapt diversInfractionalCondamnați la pedepse cu închisoarea pentru evaziune fiscală și spălare de bani, depistați și încarcerați
- Advertisement -

Două persoane, din judeţul Bacău, condamnate la 5 şi 7 de ani închisoare pentru evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul achiziţiilor de material lemnos au fost depistate de poliţişti.

La data de 5 noiembrie a.c, poliţiştii de investigații criminale din Bacău au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, emise de Tribunalul Bacău, pe numele lui Liviu M., de 39 de ani şi Alinei M., de 41 ani, ambii din județul Bacău.

Cei doi erau condamnați la pedepse de 7, respectiv 5 ani de închisoare pentru săvârşirea infracțiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Cele două persoane au fost încarcerate la Penitenciarul Bacău.

Ancheta în cauză a fost efectuată de poliţiştii B.C.C.O. Bacău şi procurorii D.I.I.C.O.T.-S.T. Bacău, cu privire la patru persoane din județ.

Liderii grupării au organizat un circuit de fraudare a bugetului de stat prin achiziționarea fictivă de material lemnos din zona Ghimeș-Agăș-Asău. Societățile erau controlate de liderii grupării și înregistrate pe numele unor membri ai grupării sau chiar pe numele unor persoane aflate în evidențe cu boli psihice.

Prin activitatea infracțională s-a produs bugetului de stat un prejudiciu de 1.400.000 lei, acesta fiind recuperat în mare parte prin instituirea măsurilor asigurătorii asupra bunurilor mobile şi imobile ale inculpaților.

Pe lângă cei doi, în aceeşi cauză au mai fost condamnate încă două persoane la închisoare cu suspendare.

Înalta Curte de Casație și Justiție București a pronunțat, la data de 2 noiembrie a.c., o decizie definitivă şi irevocabilă de condamnare a acestora sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de constituire şi aderare la grup infracțional organizat, evaziune fiscală, spălare de bani şi înşelăciune.

Alte titluri