luni 15 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarConopidă cu bacon...

Conopidă cu bacon și sos gorgonzola

_100 copy

Aveam o conopidă și nu prea eram hotărât cum s-o pregătesc…

Așa că am cerut ajutorul comunității online. Am primit o sumedenie de sfaturi, atât de la cei care urmăresc pagina de Facebook a blogului, cât și de la foarte mulți membri a două mari grupuri culinare: “Pasiunea mea, bucătăria” și “Cocina Rumana / Bucătăria Românească”. Am aflat multe lucruri interesante, multe noutăți, care m-au băgat și mai tare în ceață. Așa că, până la urmă, “I did it my way”. Am fugit și-am mai luat încă o conopidă (să nu rămân fără materie primă), plus ceva bacon și niște feliuțe ceafă de porc crud-uscată. Restul le-aveam prin casă. M-am pus pe treabă și iată ce-a ieșit…

Continuare…

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....