vineri 13 septembrie 2024

.

Deparazitarea la câini și...

În lumea plină de viață a animalelor de companie, iubitorii de animale înțeleg...

Tabletele elevilor din antichitate...

În ziua de azi, un elev cu tableta nu este o priveliște neobișnuită....

Dacă se taie curentul,...

Situația nu este tocmai roz și perspectivele sunt destul de sumbre. Dacă se...

Contestatia la executare

In principiu, contestatia la executare poate fi exercitata indiferent de titlul executoriu...
AcasăCulinarConservele făcute în...

Conservele făcute în casă nu se compară cu cele din comerț

Auzim din ce în ce mai des această afirmație: “Conservele făcute acasă nu se compară cu cele din comerț”, fie că este vorba de gemuri, dulcețuri, compoturi, zacuști, murături și lista poate continua cu bulion, pastă de tomate, pastă de ardei, ardei copți, vinete, varză murată, dovlecei, bureți ș.a.m.d. Afirmația este absolut corectă, atâta timp cât accentul este pus pe “nu se compară”. Într-adevăr, nu se compară, întrucât – cum zice o vorbă din popor, comparăm mere cu pere.
 
213 copy
 
Să mă explic:
Când spunem “X nu se compară cu Y”, cu sensul de “X este net superior lui Y”, trebuie să precizăm neapărat din ce punct de vedere? sau, conform cărui criteriu? Cu alte cuvinte, trebuie să definim funcția obiectiv (o noțiune pe care mi-am însușit-o temeinic la cursul de “Optimizări în industria chimică” pe care l-am parcurs în anul IV de facultate – spun asta doar pentru ca să vă dați seama că sunt absolvent de studii universitare 😀 ).
Dacă răspunsul pe care l-ai dat este “din toate punctele de vedere”, cu siguranță ai să vii în toamnă, la reexaminare 😀 . Din considerente de marketing (o “știință” cu ajutorul căreia ești convins, prin varii mijloace, să cumperi un anumit produs, chiar dacă nu-ți este strict necesar), s-au încetățenit, în “social media” și nu numai, câteva stereotipuri/mituri, pe care încerc să le desteoritipizez/demitizez în cele ce urmează (articol complet AICI).

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....