duminică 8 septembrie 2024

.

Cum sa fii mereu...

Grija pentru sanatate trebuie sa devina o prioritate pentru persoanele adulte. Stilul de...

Tot ceea ce trebuie...

Deși nu sunt bani, tichetele cadou sunt aproape la fel de bune! Cu...

Eficiența și confortul încălzirii...

Într-o lume în continuă evoluție, tehnologia modernă a adus cu sine inovații în...

Explorând marele necunoscut. Ce...

Campingul este una dintre cele mai captivante și conectate modalități de a petrece...
AcasăActualitateConsiliul Judeţean Bacău...

Consiliul Judeţean Bacău anunţă închiderea depozitului municipal neconform de deşeuri de la Moinesti

Miercuri 26 iunie 2013, a avut loc recepţia lucrărilor de construcţii pentru închiderea vechiului depozit de deşeuri de la Dărmănesti, în cadrul contractului de lucrări „Închiderea depozitelor neconforme Oneşti, Moineşti, Dărmăneşti, Comăneşti, Târgu Ocna şi Buhuşi şi construcţia celulei doi a depozitului judeţean de la Bacău”.

Cu o valoare totală de 54.321.934 lei,contractul a fost semnat în luna decembrie a anului 2011, de reprezentanţii celor două părţi, dl. Dragoş Benea, Preşedinte al Consiliului Judeţean Bacău în calitate de Autoritate Contractantă şi asociaţia de firme S.C. Iridex Group Construcţii S.A. SC Hidroconstructia SA si SC Finara srl (România). Închiderea depozitului neconform de la Dărmăneşti, alături de cele de la Oneşti, Moineşti, Buhuşi, Comăneşti, Târgu Ocna şi construcţia celulei doi a depozitului judeţean de la Bacău fac parte din proiectul „Sistem integrat de management al deşeurilor solide în judeţul Bacău”, proiect cofinanțat din Programul Operational Sectorial Mediu.

Depozitul neconform de la Moinești a fost deschis în anul 1976 iar suprafaţa ocupată de deşeuri ce a fost sistematizata a fost de 15.800 mp. Depozitul a fost închis conform standardelor UE, ce prevăd nivelarea terenului, drenarea apei de suprafaţă, impermeabilizarea suprafeţei terenului, etanşarea suprafeţei de peste 15.800 mp cu geocompozit bentonitic, care va asigura izolarea completă a corpului depozitului de mediul înconjurător, extracţia gazului din depozit şi îngrădirea perimetrului. Valoarea lucrarilor de inchidere a fost de 5.640.015 lei din care partea de impermeabilizare a reprezentat aproximativ jumatate. Acest depozit este primul finalizat cu sistem de degazare actia ce include o instalatie de captare si ardere automata a biogazului.

Lucrările de construcţii au demarat la data de 30.05.2012, următoarele obiective fiind deja finalizate:
– la data de 16.11.2012 s-a finalizat închiderea depozitului neconform de la Buhuşi,
– la data de 21.06.2013 s-a finalizat închiderea depozitului neconform de la Dărmănești
urmând ca celelalte lucrări prevăzute în contract să se încheie pana la sfarsitul anului 2013, anul 2014 fiind rezerva perioadei de garantie si notificare a defectelor.
Finalizarea la timp şi cu succes a obiectivelor contractului de lucrări va contribui decisiv la îndeplinirea mai multor obiective stabilite la nivel judeţean, cât şi a obligaţiilor specifice asumate de România prin Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană.
Implementarea sistemului integrat de management al deşeurilor în judeţul Bacău este în concordanţă cu legislaţia Uniunii Europene, Planul Naţional de Gestionare a Deşeurilor, Planul Regional de Gestionare a Deşeurilor pentru Regiunea 1 Nord-Est şi Planul Judeţean de Gestionare a Deşeurilor. Beneficiarul proiectului, Consiliul Judeţean Bacău, realizează procesul de implementare al proiectului prin Unitatea de Implementare a Proiectului (UIP), compartiment separat în cadrul instituţiei.

Valoarea totală a proiectului este 148.508.333 lei (44.764.899 Eur), din care valoare eligibilă conform POS Mediu este de 136.973.628 lei (35.718.429 Eur). Din valoarea eligibilă, cofinanţarea Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) reprezintă 80% adică 109.578.904 lei ( 26.703.766 Eur), 18% se asigură de la bugetul de stat în valoare de 24.655.252 lei (6.008.347 Eur), iar contribuţia financiară totală a Beneficiarului Consiliul Judeţean Bacău este de 14.274.176 lei (3.478.537 Eur).

De citit!

Un succes exemplar – a XIII-a ediție a Festivalului Internațional „Vis de Stea”

Festivalul Internațional „Vis de Stea” a încheiat a XIII-a ediție cu un succes remarcabil, adunând peste o mie de oaspeți din diverse colțuri ale țării. Marele Trofeu al festivalului a fost câștigat de Tiana-Ecaterina Cilibiu, o tânără talentată de...

Top 10 sfaturi pentru ingrijirea câinilor

Îngrijirea unui câine poate fi o responsabilitate mare, dar și o sursă inepuizabilă de bucurie și afecțiune. Pentru a asigura sănătatea și fericirea prietenului tău patruped, este important să urmezi câteva sfaturi esențiale.Vaccinarea este esențială pentru prevenirea unor boli...

Cum să te răcorești vara la temperaturi ridicate: Sfaturi esențiale pentru o casă mai răcoroasă

Vara poate aduce temperaturi extreme, transformând locuințele în adevărate cuptoare. Din fericire, există soluții eficiente pentru a te răcori și a menține confortul în casă, chiar și în zilele cele mai toride. Iată câteva sfaturi esențiale pentru a te...