luni, decembrie 11, 2023

Căteva ponturi pentru alegerea unui ceas

Primul meu ceas a fost un «Racheta»...

Trucuri pentru îngrijirea pielii

Știți elementele de bază: beți multă apă,...

Cum să-ți păstrezi electrocasnicele ‘în formă’

Ghid de întreținere pentru mașina de spălat...

Consiliul local a aprobat organizarea unui referendum

ActualitateConsiliul local a aprobat organizarea unui referendum
- Advertisement -

Consiliul Local Bacău a aprobat, vineri, organizarea unui referendum în municipiu cu ocazia căruia cetăţenii vor fi consultaţi în mod direct despre implementarea unor măsuri şi proiecte cu impact asupra comunităţii, a anunţat primarul Lucian Stanciu Viziteu.

Potrivit acestuia, referendumul va conţine trei întrebări, prima fiind legată de folosirea unor fonduri de la bugetul local pentru luarea unor măsuri suplimentare, dar fără coerciţie, pentru respectarea regulilor privind combaterea pandemiei. Acestea au drept scop scăderea numărului de infectări pe raza municipiului Bacău, în vederea redeschiderii activităţilor economice, educaţionale şi culturale.

“A doua întrebare este legată de necesitatea sistematizării cartierelor Bacăului. Este vorba despre eliberarea domeniul public de construcţii cum sunt garajele din beton şi crearea de noi parcări, spaţii verzi şi locuri de joacă pentru copii. A treia întrebare se referă la oportunitatea alocării de fonduri în vederea finalizării Spitalului Municipal şi a fost propusă de colegii din PNL. Iniţiativa organizării acestui referendum este în concordanţă cu principiul transparenţei decizionale. Oricâte măsuri s-ar lua de către decidentul politic, fie el şi executiv al primăriei, fără suportul comunităţii, acestea nu au o finalitate care să producă plus valoare. Acest principiu va fi baza mandatului meu. Tot pentru prima dată în Bacău, începând cu anul viitor, se va introduce bugetarea participativă. Astfel, proiectele venite dinspre cetăţeni vor fi finanţate. Mulţumesc consilierilor locali pentru înţelepciunea de care au dat dovadă şi pentru modul în care s-au purtat discuţiile. Tonul civilizat, argumentele pro sau contra, părerile diferite sunt esenţa unei democraţii. Spre cinstea lor, politicienii care fac parte din actualul consiliu local au demonstrat tuturor băcăuanilor că forul legislativ local poate fi o adevărată agora”, a scris primarul municipiului Bacău pe pagina sa de socializare.

Edilul Lucian Stanciu Viziteu a precizat că îi aşteaptă pe cetăţeni la votul pentru referendumul local, precizând că va urma o o campanie de comunicare punctuală a propunerilor pentru ca cetăţenii să fie informaţi în mod corespunzător.

Alte titluri