sâmbătă 25 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateConsumul și deţinerea...

Consumul și deţinerea de substanțe interzise, în atenția jandarmilor Grupării Mobile Bacău

În ziua de 27 iunie a.c., un echipaj de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile Bacău, aflat în misiunea de patrulare pe raza Secției 2 Poliție Bacău a observat, într-o zonă retrasă, în spatele unei scări de bloc din apropierea centrului orașului, patru bărbați care, la vederea jandarmilor, s-au ridicat de pe trepte și au încercat să evite întâlnirea cu aceștia.

Jandarmii i-au interceptat și au observat că unul dintre bărbați avea privirea înceţoşată, dificultăți de exprimare și fuma o țigară, pe care a stins-o și a introdus-o într-un pachet de țigări.

În urma controlului corporal preventiv s-a identificat doar asupra unei persoane din grup substanțe susceptibile de a fi interzise la deținere, respectiv o țigaretă confecționată manual și o pungă de plastic care conținea resturi de substanță vegetală de culoare galben verzui, cu miros înțepător.

Persoanei în cauză i-au fost întocmite actele de sesizare pentru săvârșirea infracțiunii „deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept”, în conformitate cu prevederile Legii nr. 143/2000 privind combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Documentele întocmite de jandarmi, împreună cu bunurile găsite asupra persoanei în cauză au fost predate structurii specializate pentru continuarea cercetărilor.

 

Reamintim cetățenilor ca efectivele din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău desfășoară zilnic activități de prevenire și combatere a consumului și traficului de substanțe interzise.

De citit!

Tânăr reținut pentru tâlhărie în orașul Comănești

La data de 29 martie a.c., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Moinești, polițiștii din cadrul Poliției orașului Comănești au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. Un tânăr...

Bărbat din Onești amendat de două ori în aceeași zi pentru depășirea limitelor de viteză

În data de 30 martie a.c., în jurul orei 08:30, un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier Onești a depistat un conducător auto în vârstă de 44 de ani, pe Calea Brașovului din localitate, în timp ce conducea...

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...