17.8 C
Bacau

Consumul și deţinerea de substanțe interzise, în atenția jandarmilor Grupării Mobile Bacău

De stiut!

În ziua de 27 iunie a.c., un echipaj de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile Bacău, aflat în misiunea de patrulare pe raza Secției 2 Poliție Bacău a observat, într-o zonă retrasă, în spatele unei scări de bloc din apropierea centrului orașului, patru bărbați care, la vederea jandarmilor, s-au ridicat de pe trepte și au încercat să evite întâlnirea cu aceștia.

Jandarmii i-au interceptat și au observat că unul dintre bărbați avea privirea înceţoşată, dificultăți de exprimare și fuma o țigară, pe care a stins-o și a introdus-o într-un pachet de țigări.

În urma controlului corporal preventiv s-a identificat doar asupra unei persoane din grup substanțe susceptibile de a fi interzise la deținere, respectiv o țigaretă confecționată manual și o pungă de plastic care conținea resturi de substanță vegetală de culoare galben verzui, cu miros înțepător.

Persoanei în cauză i-au fost întocmite actele de sesizare pentru săvârșirea infracțiunii „deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept”, în conformitate cu prevederile Legii nr. 143/2000 privind combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Documentele întocmite de jandarmi, împreună cu bunurile găsite asupra persoanei în cauză au fost predate structurii specializate pentru continuarea cercetărilor.

 

Reamintim cetățenilor ca efectivele din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău desfășoară zilnic activități de prevenire și combatere a consumului și traficului de substanțe interzise.

- Advertisement -

Ultimele stiri