sâmbătă 20 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateInfractionalCONTROALE ÎN PIEŢE,...

CONTROALE ÎN PIEŢE, PENTRU COMBATEREA COMERŢULUI ILICIT

Aproximativ 430 de infracţiuni au fost constatate şi 13.850 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, în urma controalelor desfăşurate de poliţişti, pe parcursul a două zile, în pieţele agroalimentare din ţară. În urma acţiunilor, au fost confiscate 264.968 de ţigarete, 682 de litri alcool, 22.557 kg. de produse agricole, 13.798 kg. produse alimentare şi 64.066 kg. de produse nealimentare.

În intervalul 10 – 11 aprilie a.c., la nivel naţional, poliţiştii au acţionat în pieţe şi în apropierea acestora, pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilicite cu produse agroalimentare sau provenite din contrabandă.

În acţiune au fost angrenaţi peste 10.500 de poliţişti de ordine publică, rutieri, de la investigarea fraudelor, de la investigaţii criminale, dar şi de la alte formaţiuni de poliţie, alături de poliţişti locali.

În urma a peste 6.000 de acţiuni şi controale desfăşurate, au fost constate 429 de infracţiuni şi au fost prinşi 360 suspecţi de infracţiuni.

Au fost aplicate 13.863 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.954 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 4.187 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

În urma acţiunilor, au fost confiscate 264.968 de ţigarete, 682 de litri alcool, 22.557 kg. de produse agricole, 13.798 kg. produse alimentare şi 64.066 kg. de produse nealimentare. Valoarea bunurilor confiscate se ridică la de 598.000 de lei.

De citit!

Reținut de polițiști după ce a condus din nou un autoturism fără permis

La data de 26 martie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni au depistat în localitatea Parava un autoturism, iar la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire acesta a accelerat continuându-și deplasarea.               Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în trafic, dar...

Demersuri importante pentru înființarea unei subunități de pompieri în comuna Hemeiuș

Într-un pas crucial spre asigurarea siguranței comunității locale, astăzi, 29 martie, a avut loc un moment semnificativ în demersul de construire a unei noi subunități de pompieri în comuna Hemeiuș.Prin predarea-primirea unui teren din domeniul public al statului, administrat...

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub...