Controale la hotii de energie din Onesti

Echipe ale E.ON Moldova Distribuţie sprijinite de efective ale Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bacău au acţionat în municipiul Oneşti pentru depistarea situaţiilor de consum fraudulos de energie electrică. Au fost indentificate 8 cazuri de furturi de energie electrică, urmând a fi înaintate dosarele către instituţiile abilitate pentru continuarea cercetărilor.

Angajaţi ai E.ON Moldova Distribuţie, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bacău, au participat astăzi, 22 martie, în municipiul Oneşti, jud. Bacău, la o acţiune având ca obiectiv depistarea persoanelor care folosesc instalaţii clandestine, prin racordarea directă la reţeaua de energie electrică, respectiv prin ocolirea echipamentelor de măsurare.

În urma controlului au fost realizate 8 note de constatare pentru sustragere de energie eletrică, urmând ca Poliţia să continue cercetările în aceste cauze. Totodată, au fost dezafectate instalaţiile improvizate racordate la sistemul de distribuţie a energiei electrice.

În ultima perioadă acţiuni similare s-au desfăşurat la Moineşti şi în zona Podu Turcului, ocazii cu care au fost identificate mai multe cazuri de furt de energie.

E.ON Moldova Distribuţie atrage atenţia persoanelor care consumă sau au intenţia de a consuma fraudulos energie electrică asupra faptului că furtul de energie constituie infracţiune prevăzută şi sancţionată de Codul Penal, iar identificarea acestor situaţii constituie o preocupare permanentă a companiei noastre.

În ultimul an, în judeţele Iaşi, Bacău, Vaslui şi Botoşani instanţele de judecată au sancţionat drastic furtul de energie electrică şi executarea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea. Cele 20 de persoane găsite vinovate de aceste infracţiuni au primit pedepse ce variază între 6 luni şi 6 ani de închisoare, stabilite prin sentinţe definitive şi irevocabile sau prin sentinţe în prima instanţă.