Controversa pe net

Joi, 16 iunie, apare la Colectia Adevarul “101 carti de citit intr-o viata” o carte atat de controversata pe cat este autorul ei.

“Cele 120 zile ale Sodomei” de Marchizul de Sade a starnit reale controverse pe forum odata ce a aparut in lista cartilor ce vor fi publicate ulterior. Parerile sunt impartite vizand publicarea acestei carti, iar argumentele destul de acide. Printre acestea se numara urmatoarea afirmatie: “Nu-mi vine sa cred….Cele 120 de zile ale Sodomei?!?! Cei care sunt pentru publicarea acestei carti ori nu stiu ce e in ea ori au probleme. Ca sa nu mai zic ca in librarii, cand am vazut-o, cartea era interzisa minorilor..”

Marchizul de Sade este cunoscut pentru libertatea de exprimare, promovarea libertinajului, a violentei si perversiunii. Operele sale brutale aduc in prim-plan manifestarea sexualitatii si libertatii totale, o lume grotesca marcata de pacat. Insusi termenul de “sadism” a derivat de la numele lui.

Publicarea acestei carti la Colectia Adevarul ar insemna si un risc, in sensul ca ar putea ajunge in mainile cui nu trebuie. Voi ce credeti?