duminică 23 iunie 2024

.

Câteva sfaturi pentru cei...

Încălzirea prin pardoseală poate suna ca un lux, dar este un mod practic...

Ghid practic pentru pregătirea...

Primăvara aduce o explozie de energie în grădina noastră, iar pregătirea atentă a...

Investește în confort și...

Brașov, un oraș plin de istorie și frumusețe, atrage tot mai mulți investitori...

Ne va lovi criza energetică?

În mod normal, războiul din Ucraina și sancțiunile impuse de Occident Rusiei nu...
AcasăYin&YoungControversa pe net

Controversa pe net

Joi, 16 iunie, apare la Colectia Adevarul “101 carti de citit intr-o viata” o carte atat de controversata pe cat este autorul ei.

“Cele 120 zile ale Sodomei” de Marchizul de Sade a starnit reale controverse pe forum odata ce a aparut in lista cartilor ce vor fi publicate ulterior. Parerile sunt impartite vizand publicarea acestei carti, iar argumentele destul de acide. Printre acestea se numara urmatoarea afirmatie: “Nu-mi vine sa cred….Cele 120 de zile ale Sodomei?!?! Cei care sunt pentru publicarea acestei carti ori nu stiu ce e in ea ori au probleme. Ca sa nu mai zic ca in librarii, cand am vazut-o, cartea era interzisa minorilor..”

Marchizul de Sade este cunoscut pentru libertatea de exprimare, promovarea libertinajului, a violentei si perversiunii. Operele sale brutale aduc in prim-plan manifestarea sexualitatii si libertatii totale, o lume grotesca marcata de pacat. Insusi termenul de “sadism” a derivat de la numele lui.

Publicarea acestei carti la Colectia Adevarul ar insemna si un risc, in sensul ca ar putea ajunge in mainile cui nu trebuie. Voi ce credeti?

De citit!

Libraria Alexandria – gazda feminitatii romanesti

Marti, 24 mai, Libraria Alexandria din Arena Mall a fost gazda unei lansari de carte initiate de Monica Tatoiu: al doilea volum “Cele 4 dimensiuni ale feminitatii romanesti”.Evenimentul a avut loc intr-un cadru restrans, iar participarea, spre surprinderea multora...

In spiritul lui Bacovia de zilele Colegiului National “Gheorghe Vranceanu”

In perioada 26-27 mai ,Colegiul National “Gheorghe Vranceanu” implineste 50 de ani de la infiintare. Cu aceasta ocazie vor avea loc activitati culturale si sportive la care sunt invitati sa participe toti elevii liceului impreuna cu profesorii lor. Aceste...