Cotlet de porc cu cârnați picanți la cuptor

De Crăciunul anterior (2019 adică), am primit, printre altele, și niște condimente turcești. Astea.

_107

Pe care le-am transformat într-un minunat amestec de condimente turcești.

Cum pe nici una din variantele de etichete nu scria la ce se folosește amestecul de mirodenii descris anterior, m-am gândit că sigur o să meargă cu un cotlet de porc. Bănuiesc că asta a fost și intenția celor care l-au pus pe piață, dar din motive lejer dictatoriale de Recep Tayyip (aka Erdoğan) n-au putut-o scrie în gura mare.

_201

Cu cele indicate în procedura de mai jos puteți obține opt porții decente mici de friptură cu cârnați, lângă care mai puteți arunca niște cartofi copți în coajă (tot opt bucăți, una per persoană), niscaiva murături și un strop de zeamă bordeleză – de struguri fermentați, nu de sulfat de cupru (II) pentahidrat amestecat cu hidroxid de calciu și dizolvate ambele în monoxid de dihidrogen*.

_216

Continuarea acestui minunat articol o găsiți doar dând click AICI.