Cotlet de porc în vin roșu

200Dacă ar fi să ne luăm după ce scrie prin presă, pe bloguri ori pe saiturile de socializare, n-ar mai trebui să mâncăm carne de loc. Carnea de vită are prea mult colesterol (uneori și cal), ori putem să ne alegem de pe urma ei cu encefalopatie spongiformă bovină (aka “boala vacii nebune”). Carnea de pui are la fel mult colesterol (în piele, în special), conține antibiotice și hormoni. Carnea de porc: colesterol, grăsimi saturate (trigliceride), trichineloză, pestă porcină. Nici cu peștele nu o scoatem la capăt – vezi povestea despre pangasius, despre care am amintit aici. Sunt mulți cei care afirmă sus și tare că mănâncă doar hrană “naturală“, “bio”, “eco” sau mai știu eu cum. Pe aceștia îi rog să aibă răbdarea necesară de a citi până la capăt cele trei articole ale lui Radu Popovici consacrate acestui subiect. Le găsesc aiciaici și aici.

De ce această introducere? Pentru că urmează “mâncare nesănătoasă”: un cotlet de porc făcut încet la cuptor, în vin roșu. Un preparat care necesită măcar cinci ore, din care două pentru marinare și încă vreo trei pentru coacere. Nu-i greu de făcut și nici de mâncat. Continuare …