Cotlet de porc la rotisor

_108 copy

După mai bine de 5 (cinci) ani de utilizare, mi-am amintit brusc că, printre altele, cuptorul meu este echipat și cu rotisor. Cred că este abia a doua oară când îl folosesc. Prima utilizare, pentru un pui întreg rotisat, a fost un fiasco total. Nu intru acum în amănunte, dar puiul, insuficient priponit, s-a învârtit de capul lui (pe care oricum nu-l mai avea) și a năclăit cu grăsime arsă tot ce putea fi năclăit din interiorul cuptorului, și mai mult decât atât. Până la urmă, puiul s-a dovedit a fi comestibil, dar efortul a fost disproporționat, comparativ cu rezultatul obținut. Mi-am amintit de vremurile în care, cu 20 de franci (echivalentul a circa 3 Euro – dar francezii încă nu adoptaseră moneda unică), cumpăram din piața volantă din Dunkerque un pui întreg rotisat și vreo jumătate de kilogram de cartofi rumeniți la baza rotisorului.

Continuare…