marți 5 noiembrie 2024

.

Top 5 măsuri preventive...

Achiziția unei mașini la mâna a doua poate părea o afacere avantajoasă, însă...

Tot ceea ce trebuie...

Deși nu sunt bani, tichetele cadou sunt aproape la fel de bune! Cu...

Câteva leacuri mai mult...

Îl știți pe "catindat"? Ăla care ar fi făcut orice, inclusiv să apeleze...

Se apropia Valentine’s Day

Te gândești cu drag la persoana specială din viața ta care îți umple...
AcasăCulinarCotlet și ceafă...

Cotlet și ceafă de porc, cu arome mai mult sau mai puțin exotice, la grătar

Cu speranța că s-a cam dus perioada aceea în care de luni până vineri era cald și frumos, iar sâmbăta și duminica vremea se răcea și începeau aversele, să ne pregătim pentru niște minunate grătare executate în aer liber.

106

Așa cum nu lipsește martie din post, nici carnea de porc nu lipsește când fac românii grătar. Ceafa de porc și, mai rar, cotletul (ambele cu sau fără os) sunt omniprezente. Ca și mititeii, ori cârnații, de altfel.

107

Putem îmbunătăți mult gustul și aroma porcăriilor aruncate pe grătarul încins dacă ne îngrijim să marinăm în prealabil (sau într-un castron încăpător – dacă n-avem prealabil) bucățile de carne. Cel mai indicat este ca să pregătim cefele și cotletele cu o seară înainte și să le lăsăm la marinat peste noapte, la rece.

115

Continuarea, aici.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....