Cotlete de porc aromate și ușor picante, la tigaie

100 copy

Iarăși am comis cotlete de porc. Multă lume trăiește cu impresia că aceste “tăieturi” nu se pretează la frigere pe grătar sau prăjire în tigaie pentru că ies fade și uscate. Alții le maltratează bine cu ciocanul pentru șnițele până când poți citi ziarul prin ele și nu mai rămâne bucățică de fibră întreagă, iar toate sucurile cărnii se regăsesc pe tocător, pe ciocan, pe pereții bucătăriei…

Și totuși se pot scoate niște chestii de să te lingi pe degete (în ideea că mănânci chestiile respective mai puțin academic, respectiv cu mâna). Totul este să pregătești puțin carnea înainte de a o pune pe foc și să o gătești cu grijă și cu simț de răspundere. Vorba lui Murphy: “Când nu știi ce faci, lucrează îngrijit”. Așa că urmăriți îndeaproape instrucțiunile din procedura de mai jos și n-o să vă pară rău!

Continuare…