duminică 19 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarCotlete de porc...

Cotlete de porc cu os și șorici coapte în bere

Dacă știți să vă alegeți bucata de cotlet, s-o tăiați la grosimea corespunzătoare, s-o combinați cu aromele ce-i lipsesc și s-o gătiți cu grijă, nu o să puteți să vă mai mofturiți cu expresii gen “tot ceafa-i mai bună”.

  1. Alegeți cotletul nefasonat, adică cu tot cu os, slănină și șorici (sau șoric).
  2. Tăiați-l (ori rugați măcelarul să execute această operațiune) în felii nici prea groase, dar nici prea subțiri (vedeți mai la vale dimensiunea optimă).
  3. Fezandați-l, marinați-l, băițuiți-l – cum vreți să ziceți – fără grabă. Cel mai bine pregătiți de azi carnea pe care o veți mânca mâine.

Cam astea ar fi sfaturile la modul general. Detaliile urmează AICI.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....