joi 12 septembrie 2024

.

Pe ce “sol” construim...

Explicaţiile psihologului Laura Maria CojocaruÎn acesta viață, avem de învățat lecția relaționării, lecția...

La ce trebuie să...

"Mâna a doua" e tot mai mult un eufemism. De obicei mașina pe...

Cât de reală este...

Presa din toată lumea scrie despre problema grâului ucrainean, pe care țara spune...

Cum au apărut băncile...

Istoria sistemului bancar a început cu primele prototipuri ale băncilor care erau comercianții....
AcasăCulinarCotlete de porc...

Cotlete de porc în sos de cidru cu mere și piure din cartofi copți

211 copy

Dacă pentru a realiza anumite preparate este necesară cunoașterea temeinică a unor tehnici și proceduri culinare, pentru altele este suficient să urmezi, pas cu pas, câteva instrucțiuni simple, capabile să le execute oricine. Preparatul descris mai jos se încadrează în cea de a doua categorie. Deși după denumire par a fi o chestie extrem de sofisticată, aceste cotlete de porc în sos de cidru se pregătesc destul de ușor, într-un timp rezonabil – din cele 2 ore necesare gătirii, mai bine de o oră și jumătate nu aveți decât să păziți cuptorul. Am pregătit doar două porții (atâtea vă ies din cantitățile indicate de ingrediente), dar asta nu înseamnă că nu puteți realiza mai multe, multiplicând corespunzător cantitățile (nu și timpii ori temperaturile de gătire ).

Continuare…

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....