miercuri 22 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarCotlete de porc,...

Cotlete de porc, mămăligă, sos cu brânză și ciuperci

În materie de feluri principale cu carne, opțiunile mele sunt destul de reduse. Să mă explic.

Acolo unde locuiesc eu, nu sunt suficienți musulmani, astfel încât carnea de miel apare doar în preajma Paștelui, în general sub formă de carcase intregi, semicarcase ori, în cel mai bun caz – în hypermarketuri – sub formă de pulpe, anterioare sau posterioare – oferite “la pachet”, fie cu organe, fie cu capete.

 
207
 

Vita se găsește tot timpul anului, dar bucățile “bune” (adică provenite de la vite special crescute pentru carne) au un preț exorbitant pentru majoritatea românilor, iar nici cei pentru care gătesc nu se dau în vânt pentru o friptură “rare”, nici măcar “medium rare”.

 
206
 

Rămân de bază pasărea (sub formă de pui și, mai rar, de curcan) și, cea mai iubită legumă, porcul. Deși carnea de porc vine în multe variante (inclusiv pulpă, spată, piept), cele mai apreciate sunt ceafa (un “must have” al bucătăriei românești “tradiționale”), mușchiulețul și cotletul. Cum cotletul de porc la grătar este destul de fad (deși este insistent recomandat de nutriționiști), am mai jos o variantă de preparare care s-ar putea să facă față și celor mai exigente și rafinate gusturi în materie de sus-numitul animal.

 
208
 

Continuarea, doar aici.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....