joi 13 iunie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarCotlete de porc...

Cotlete de porc marinate trase la tigaie şi cartofi cu rozmarin şi usturoi la cuptor

116cÎncă un preparat distrugător de siluete, conţinând combinaţia letală carne de porc + cartofi. Ca să mai reducem din nocivitate, în ideea că va fi acceptat şi de adepţii fundamentalişti ai nutriţiei sănătoase, am înlocuit tentanta ceafă de porc cu un cotlet dezosat şi degresat, iar pe cartofi i-am iertat de cazna fierberii în ulei încins, propunându-le un tratament ceva mai blând: o înăbuşire cu puţin ulei de măsline şi unt aromatizat cu ierburi, în compania câtorva căţei nelătrători şi a crenguţelor de rozmarin proaspăt cules de pe rafturile supermarketului.

Acuma, dacă v-am pus în temă cu ceea ce va urma, depinde numai şi numai de Domniile Voastre dacă veţi citi în continuare ori veţi prefera să vă delectaţi cu un iaurt din acela mirific, cu 0 % grăsime.

Dacă v-aţi hotărât să spuneţi NU iaurtului, citiţi textul integral aici.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....