luni 15 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăYin&Young"Craciunul e in...

“Craciunul e in mainile tale!” Elevii de la Vranceanu si Ferdinand aduna bani pentru copiii din centrele de plasament

Elevii a doua colegii bacauani si-au unit fortele pentru a incerca sa ofere un Craciun mai luminos catorva sute de copii orfani aflati in centrele de plasament.

Un grup de elevi din Colegiul Național ”Gheorghe Vrănceanu” și-au propus un parteneriat cu Colegiul Ferdinand I, cu scopul unei coleborări cu cât mai multe beneficii pentru ambele părți.

“În colegiile noastre, acțiunile caritabile nu constituie o noutate sau un fenomen izolat. În fiecare an, elevii si profesorii au fost receptivi la apelurile diverselor asociații umanitare care ne-au solicitat ajutorul” – spun organizatorii.

“Anul acesta ne-am propus să dăm o altă amploare acestui fenomen, colaborând si sincronizându-ne acțiunile, proiectându-le, organizându-le și mediatizându-le, astfel încat să angrenăm un număr cât mai mare de persoane.

Am plecat de la premiza că vom putea organiza o activitate utilă, dar și placută, încurajând și constituirea unui eveniment caritabil de amploare, cu momente susținute și prezentate de elevii celor două colegii. Donațiile vot fi direcționate spre copiii defavorizați (orfani, fără mijloace materiale) pentru a le face mai frumoase sărbătorile de iarnă”.

Obiective
– Promovarea dialogului și a comunicării între elevii celor două unități de învătământ
– Inițierea unei relații de colaborare între cele două colegii
– Conștientizarea beneficiilor unei cooperări
– Sensibilizarea față de problemele societății
– Donații pentru copii orfani din centrele de plasament
– Dezvoltarea abilităților de muncă în echipă

De citit!

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub...

Reținut de polițiști după ce a provocat un accident rutier

La data de 26 martie a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii Serviciului Rutier Bacău au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DN 2F, în localitatea Traian a avut loc un eveniment rutier.               Din primele cercetări a reieșit faptul...

Urmărit internațional pentru viol, depistat de polițiștii de investigații criminale

La data de 27 martie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale Bacău au depistat în municpiul Bacău, un bărbat de 41 de ani, din comuna Asău, urmărit la nivel internațional.               Pe numele bărbatului, autoritățile judiciare din Germania au emis un...