Nu ştiu de unde am dobândit ataşamentul acesta deosebit faţă de fructele de mare, întrucât m-am născut şi am copilărit în Ardeal, iar ardelenii sunt orice numai „culegători” de fructe de mare nu. Să mi se tragă de la cele doar 4 luni (cumulate în ultimii 9 ani) petrecute pe ţărmurile Mării Egee? Greu de crezut. Mai degrabă aş crede că într-o viaţa anterioară m-am hrănit cu astfel de specimene, iar undeva, în nişte zone deocamdată incontrolabile şi inaccesibile ale memoriei, au rămas întipărite nişte lucruri care revin la suprafaţă într-o manieră inexplicabilă. Pentru că fructele de mare proaspete se găsesc mai rar în zona în care locuiesc şi trebuie preparate rapid, am întotdeauna nişte rezerve prin congelator: midii, creveţi, calamari. Nu au savoarea celor proaspete, dar decât deloc… Gătirea fructelor de mare nu este atât de dificilă precum pare la prima vedere; unele preparate sunt de-a dreptul banale în realizare. Aşa cum este cazul creveţilor la grătar pe care i-am pregătit, unde altundeva, decât la un grătar
.
Creveţi la grătar – Grilled Shrimps
