miercuri 28 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarCreveţi la grătar...

Creveţi la grătar – Grilled Shrimps

grilled shrimpsNu ştiu de unde am dobândit ataşamentul acesta deosebit faţă de fructele de mare, întrucât m-am născut şi am copilărit în Ardeal, iar ardelenii sunt orice numai „culegători” de fructe de mare nu. Să mi se tragă de la cele doar 4 luni (cumulate în ultimii 9 ani) petrecute pe ţărmurile Mării Egee? Greu de crezut. Mai degrabă aş crede că într-o viaţa anterioară m-am hrănit cu astfel de specimene, iar undeva, în nişte zone deocamdată incontrolabile şi inaccesibile ale memoriei, au rămas întipărite nişte lucruri care revin la suprafaţă într-o manieră inexplicabilă. Pentru că fructele de mare proaspete se găsesc mai rar în zona în care locuiesc şi trebuie preparate rapid, am întotdeauna nişte rezerve prin congelator: midii, creveţi, calamari. Nu au savoarea celor proaspete, dar decât deloc… Gătirea fructelor de mare nu este atât de dificilă precum pare la prima vedere; unele preparate sunt de-a dreptul banale în realizare. Aşa cum este cazul creveţilor la grătar pe care i-am pregătit, unde altundeva, decât la un grătar :) .

Continuare…

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....