Nu ştiu de unde am dobândit ataşamentul acesta deosebit faţă de fructele de mare, întrucât m-am născut şi am copilărit în Ardeal, iar ardelenii sunt orice numai „culegători” de fructe de mare nu. Să mi se tragă de la cele doar 4 luni (cumulate în ultimii 9 ani) petrecute pe ţărmurile Mării Egee? Greu de crezut. Mai degrabă aş crede că într-o viaţa anterioară m-am hrănit cu astfel de specimene, iar undeva, în nişte zone deocamdată incontrolabile şi inaccesibile ale memoriei, au rămas întipărite nişte lucruri care revin la suprafaţă într-o manieră inexplicabilă. Pentru că fructele de mare proaspete se găsesc mai rar în zona în care locuiesc şi trebuie preparate rapid, am întotdeauna nişte rezerve prin congelator: midii, creveţi, calamari. Nu au savoarea celor proaspete, dar decât deloc… Gătirea fructelor de mare nu este atât de dificilă precum pare la prima vedere; unele preparate sunt de-a dreptul banale în realizare. Aşa cum este cazul creveţilor la grătar pe care i-am pregătit, unde altundeva, decât la un grătar .
De citit!
Culinar
Cartofi due formaggi
De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...
Culinar
Piept de pui pane
Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...
Culinar
Cartofi crocanți la cuptor
Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....