A venit şi rândul ultimei perechi de toni (tonuri?) care se odihnea în congelator să elibereze spaţiul. Cum prima pereche devenise filé la tigaie, iar a doua sfârşise în cuptor, celei de-a treia i-am rezervat rolul de tocătură. Pentru că sună bine „ton tocat”. Din cei doi mini-toni au ieşit până la urmă mai bine de două duzini de crochete în care – spre deosebire de acele ISMB-uri (Ikea Swedish Meat Balls) – ştiu ce-am pus.
Pot fi servite drept gustări calde sau reci (cu sos de maioneză şi ceapă, de exemplu), sau ca fel principal, cu garnitură de legume la wok, tăieţei, orez prăjit sau orez cantonez. Aici le-am făcut o garnitură din orez simplu prefiert (care fierbe în cinci minute) şi le-am combinat cu un sos Thai picant recomandat pentru fructe de mare. Nu-i bai, că s-or împăcat bine şi cu tonul din crochete.