Cronica rutiera: la volan, cu permisul suspendat si masina neinmatriculata

Conducea un autoturism neînmatriculat, în timp ce avea și permisul suspendat La data de 25.01.2013, un echipaj de poliție rutieră l-a depistat, pe strada Calea Moinești din Bacău, pe C. Constantin, de 42 ani, din comuna Mărgineni, despre care s-a stabilit, în urma verificărilor, că are permisul de conducere reținut.

Tot din verificări s-a mai stabilit că autorizația de circulatie provizorie avea valabilitatea expirată din luna decembrie 2012.

In cauză s-a intocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are acest drept suspendat.

Un pieton beat a lovit o masina La data de 25.01.2013, în jurul orei 15.30, B. Aurel, de 54 de ani, din județul Hunedoara , în timp ce conducea un autoturism în localitatea Căiuți, a acroșat cu oglinda laterală un bărbat de 34 de ani, localnic, care aflându-se sub influența băuturilor alcoolice s-a angajat brusc în traversarea drumului.

Bărbatul a primit îngrijiri medicale la Spitalul Onești, fără a fi necesară internarea sa.

Atât conducătorul auto cât și pietonul au fost testați cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ pentru conducătorul auto și 0,85 mg/l alcool pur in aerul expirat pentru pieton.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.