Cronica rutiera: pietoni accidentati si soferi fara permis

Pieton imprudent, accidentat pe cand traversa strada: La data de 17.01.2013, în jurul orei 12.15, în timp ce Ştefan H., de 43 de ani, din Bacău, conducea o autoutilitară pe strada 9 Mai din municipiul Bacău, l-a surprins şi accidentat pe Petrea A., de 55 de ani, din Bacău, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure.

În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală a pietonului care a fost transportat la Spitalul Judeţean Bacău pentru îngrijiri medicale, fără a necesita internare.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest iar rezultatul a fost negativ şi atât lui cât şi victimei le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Conducea un autoturism deşi consumase băuturi alcoolice La data de 17.01.2013, în jurul orei 16.45, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Municipiului Bacău, l-a depistat pe Ovidiu H., de 53 de ani, din Bacău, în timp ce conducea un autoturism pe strada Milcov din municipul Bacău şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest iar rezultatul a fost de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosra penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autoturism pe drumurile publice de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală.

Depistat la volan fără permis de conducere La data de 18.01.2013, în jurul orei 01:00, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Buhoci l-a depistat în flagrant pe Ionuţ P., de 22 de ani, din comuna Tamaşi, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 252 B, pe raza comunei Gioseni, fără a poseda permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infraţtiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care nu posedă permis de conducere.