Cronica rutiera: politistii au dat vineri peste 250 de amenzi

Peste 250 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate în cursul zilei de ieri, în filtrele rutiere instituite de polițiști.

Peste 70 de polițiti au acționat ieri, 17.01.2013, pe raza județului Bacău, pentru prevenirea evenimentelor rutiere și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

În cadrul acțiunii, polițitii au verificat peste 350 de autovehicule, au aplicat 258 de sancțiuni contravenționale în valoare de 21.840 lei și au constatat 4 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

De asemenea, au reținut 13 permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare.

La data de 18.01.2013, în jurul orei 19.30, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Poliției Municipiul l-a depistat în flagrant pe Dănuț L., de 37 de ani, din Bacău, în timp ce conducea un autoturism pe strada Alexei Tolstoi din municipiu, având o concentrație de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Județean Bacău unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei
Totodată. în urma verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurle publice.
În cauză s-a întocmit dosar penal.

Ovidiu V., de 47 de ani, din Bacău a fost depistat la data de 18.01.2013, în jurul orei 10:50, în timp ce conducea un autoturism pe strada Gării din municipiul Bacău și se afla sub influența băuturilor alcoolice.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest iar rezultatul a fost de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la Spitalul Județean Bacău unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
In cauză s-a întocmit dosar penal.