Cronica rutiera: soferii au baut cate un snaps ca sa prinda curaj

La volan sub influeţa băuturilor alcoolice La data de 19.01.2013, în jurul orei 05.00, Poliţia Municipiului Oneşti a fost sesizată despre faptul că pe strada Sf. Apostoli din municipiu Oneşti s-a produs o coliziune între trei autoturisme în urma căreia au rezultat doar pagube materiale.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie care a identificat şi testat cu aparatul etilotest conducătorii auto implicaţi în eveniment.

Rezultatul testării în cazul lui Mihail O., de 35 de ani, din Oneşti, a fost de 0,81 mg/l alcool pur în aer expirat. Cel în cauză a fost condus la Spitalul Oneşti unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autoturism pe drumurile publice de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală.

La data de 19.01.2013, în jurul orei 21.25, o patrulă de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Oraşului Buhuşi, în timp ce executa serviciul de patrulare pe raza comunei Gîrleni, l-a depistat pe Gheorghe B., de 33 de ani, din comună, în timp ce conducea un autoturism şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest iar rezultatul a fost de 0,51 mg./l alcool pur în aerul rexpirat şi a fost condus la Spitalul Buhuşi unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal.

Cercetat pentru conducere fără permis şi distrugere din culpă Poliţia Oraşului Buhuşi a fost sesizată despre fapul că în noaptea de 18/19.01.2013, în jurul orei 02:10 conducătorul unui autoturism care circula pe strada Libertăţii din oraş, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate şi cu doi stâlpi metalici cu indicatoare rutiere, provocând avarii.
După producerea evenimentului conducătorul auto a luat autoturismul de la faţa locului fără a anunţa organele de poliţie.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat persoana în cauză stabilind că se numeşte Mihai M., de 23 de ani, din Buhuşi.

Totodată, s-a mai stabilit că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. De asemenea, la momentul depistării, acesta a fost testat cu aparatul etilotest iar rezultatul a fost de 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauza a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui autoturism pe drumurile pubice fără a poseda permis de conducere şi distrugere din culpă.

S-a urcat la volanul unei maşini deşi avea permisul reţinut La data de 20.01.2013, în jurul orei 17.20, un echipaj de poliţie rutieră l-a depistat în flagrant pe Cristian T., de 47 de ani, din Buhuşi, în timp ce conducea un autoturism pe strada Calea Mărăşeşti din Bacău, având permisul de conducere reţinut.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest iar rezultatul a fost de 0.10 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are acest drept suspendat.

Depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism deşi nu avea permis Ionuţ V., de 29 de ani, din comuna Brusturoasa, a fost depistat la data de 20.01.2013, în jurul orei 23:00, în timp ce conducea un autoturism pe DC 135, în comuna Agăş, fără a poseda permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autoturism de către o persoană care nu posedă permis de conducere.