Cronica rutiera: trei accidente cu cinci raniti

Cinci persoane au fost ranite in trei accidente de circulatie petrecute in judetul Bacau, in ultimele 24 de ore. Trei persoane au fost ranite la Onesti, cand masina in care se aflau s-a rasturnat, una la Scorteni, din cauza ca a traversat neregulamentar si una la Bacau, din cauza ca soferul a trecut pe rosu.

Oneşti- eveniment rutier cu victime

La data de 15.12.2012, în jurul orei 02:40, în timp ce Victor T., de 21 de ani, din Oneşti, conducea un autoturism pe Calea Bacăului, din municipiul Oneşti, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a ieşit în afara părţii carosabile, unde autoturismul s-a răsturnat.

În urma producerii evenimentului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto şi a celor doi pasageri, de 16 şi 23 de ani, care au fost transportaţi la Spitalul Oneşti unde au rămas internaţi.
Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcolemiei, iar în cauză a fost întocmit dosar penal.

Accidentat în timp ce traversa strada neregulamentar

Pe fondul traversării neregulamentare, Eugen C., de 40 de ani, din comuna Scorţeni, a fost surprins şi accidentat la data de 14.12.2012, în jurul orei 18.30, de un autoturism condus de Elena P., de 50 de ani, din Moineşti, pe D.N.2 G, în interiorul localităţii Scorţeni.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a pietonului care a fost transportat la Spitalul Moineşti pentru îngrijrii medicale, fiind necesară internarea lui.

Atât conducătoarea auto cât şi pietonul au fost testaţi cu aparatul etilotest iar rezultatul a fost negativ în cazul Elenei P. şi de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul pietonului.
În cauză s-a întocmit dosarul penal.

Nu a respectat culoarea semaforului şi a accidentat o minoră

În timp ce Sebastian S., de 33 de ani, din Bucureşti, conducea la data de 14.12.2012, în jurul orei 15.40, un autoturism pe strada 9 Mai din municipiul Bacău, nu a respectat culoarea roşu a semaforului electric aflat în funcţiune şi a surprins şi accidentat o minoră de 14 ani, din Bacău, care era angajată în traversarea străzii regulamentar pe marcajul pietonal şi culoarea verde a semaforului electric.

Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean Bacău pentru îngrijiri medicale nefiind necesară internarea.

Conducătorul auto şi victima au fost testaţi cu aparatul etilotest, iar rezultate au fost negative.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.